joi, 28 iunie 2012

tiki kaka & revelioanele de altădată

prin anii '80, la tvr, imediat după revelion, puteam urmări o emisiune de (mare) succes. se numea 'dacă doriți să revedeti - selectiuni din programul de revelion'. în lipsa de ceva mai bun, era ceva bun. mai te râdeai, mai fredonai, mai căscai, așa mai trecea timpul până la paști.

acum, de cand cu invenția asta stupidă, tiki kaka, revelioanele microbistilor (transmise, culmea, tot de tvr) încep să semene cu revelioanele evocate.

apropo (paranteza), doar de doua ori m-a furat somnul la euro 2012. mai intai la sfertul spania - franta, meci la care am rezistat eroic in picioare. pana prin minutul 50. cam ca bute. apoi am inceput sa alun(g)e(s)c spre celalalt taram. din când în când, mă trezeam nesperat din pumni, dar pasele scurte si dese mă trimiteau negreșit la orizontală, pe canapea. și tot așa, până in minutul 90, absolut izbăvitor cum ar spune hossu-longin. norocul meu a fost ca nu s-a ajuns la prelungiri, m-ar fi găsit soțioara vânat, deshidratat, plin de cucuie și de coșuri, pe podea, in zorii zilei. a doua oară, am (de) căzut la datorie la semifinala spania - portugalia (cum, mă, la semifinală de campionat european?!). dar mi-am revenit repede și am vazut, cu inima ghemotoc, prelungirile și penaltiurile. ah, penaltiurile... închid paranteza (apropoul)

ce ziceam? așa, că o finală spania - germania (doar nu s-o califica și mizeria de italia, ar fi culmea, după ce le-au tremurat izmenele în grupă, la gândul că spania și croația se vor înțelege pt un 2-2...), aceeași pe care am văzut-o și la ultima ediție a europeanului, va fi bună în lipsă de ceva mai bun. mai o bere, mai un zapping către canalele de știri, mai un căscat, așa mai trece timpul până la crăciun.

14 comentarii:

nume spunea...

meciul spania-franta l-am vazut intr-un restaurant libanez din madrid. mai bine de o ora am fost singurii clienti. dar erau acolo prietenii patronului, toti arabi, imbracati in culorile spaniei, se bucurau ca niste copii la fiecare ocazie, vorbeau araba intre ei si spaniola cu televizorul, salutau suporteritele de pe stadion; meciul ca meciul, dar atmosfera facuta de o mana de imigranti a meritat.

d. spunea...

nu pot da like comentariului anterior, dar e ca si cum as fi dat. mi-a placut tare mult (nu pun la socoteala ca sunt fan bucatarie libaneza/orientala).

pe de alta parte, sunt lejer consternat de limbajul dvs., domnule panta: "mizeria de italia"??? adica scarita lui pirlo v-a lasat indiferent? sobrietatea lui buffon asijderea?

asa ca va rog, putina consideratie :p

pantacruel spunea...

nume,
si mie mi s-a facut pofta de o saorma dristor, dupa comentariul asta bine condimentat :)

signore d,
pirlo, il traditore, e un uomo onesto? :P

d. spunea...

nu e tradator pirlo. a fost lasat sa plece. nu se face asa ceva :p

pantacruel spunea...

pt mine, care am considerat multi ani milanul = pirlo + gattuso, e. ca si kaka, ca si altii.
sa vedem ce vor face in seara asta juventinii lui peste (pirlo, buffon etc). in plus, simpatizez cu germania la europeanul asta, de cand olanda a cazut la datorie :)

d. spunea...

pe principiul asta si "Raul" Madrid poate fi considerat tradator, right?

desi iti respect opinia si stiu ce e aia pasiune pentru un binom sau trinom, cred ca Pirlo, care e un om cumsecade si cuminte, n-ar fi parasit Milanul daca nu ar fi fost ajutat sa plece. pana la urma ce era sa faca? sa ramana cu forta? sa se lege cu lanturile de vreun calorifer de pe San Siro? (vezi in acest sens si cazul Claudel Niculescu)

pantacruel spunea...

desi ai dreptate, sunt plini de nervi! a in scris mizeria aia de italia! :P

pantacruel spunea...

in plus,
raul nu s-a dus la barcelona sa ia titlul impotriva realului. sa nu fi avut loc in atacul blaugrana? :)

d. spunea...

relax! gandeste-te mai bine la axioma emisa de Lineker in urma cu niste ani...

pantacruel spunea...

la 2-0?
desi...

deci iarasi penaltiuri? iarasi ma culc la ora 3 noaptea? :P

d. spunea...

zic unii ca 2-0 e cel mai periculos scor :))

pantacruel spunea...

zic unii comentatori tipatori de la tvr, care reusesc de fiecare data sa ma atipeasca :)

nume spunea...

N-am prins meciul de la inceput si nu stiu: pentru cine tineau doliu italienii?

pantacruel spunea...

nici eu nu-mi mai amintesc. am inteles ca au vrut sa tina si moment de reculegere, dar nu a fost de acord uefa.
conluzia ar fi ca mortul trece, scorul ramane :P