joi, 15 noiembrie 2012

1,25 lei / sărăcisme

o bătrînică, nici așa, nici pe dincolo, la farmacie - scenă văzută de ma femme, nu de moi -, alaturi de nepoțelul ei retardat (se observa ușor neajunsul) ajunge la ghișeu. are de luat o rețetă compensată aproape 100%. deci nu chiar 100%. farmacista ii spune ca are de achitat un leu și 25 de bani. bătrîna nu are bani la ea. se scuză că vine cu copilul direct de la școala, că n-a luat portofelul la ea, că a fost surprinsă în offside, chestii d-astea. offsidu', ca offsidu', da' ce-i de făcut? farmacista tace, bătrîna tace, lumea de la coadă tace, batranul secol XXI tace si el, iar pisica toarce. nevastă-mea scoate 1,5 lei (ca să vezi dracovenie, chiar ea) și îi achită rețeta. 'noi înțelelsesem că nu înțelege cît costă rețeta...' murmură șirul lui fibonacci trezit la viață.


9 comentarii:

Anonim spunea...

1. da, ai revenit dupa tacere cu o scriere buna.

2. nu mi se pare o rusine sa spui ca n-ai banii aceia putini. mi se pare dezastruos modul cum fiecare dintre noi nu poate rezolva zilnic probleme din acestea marunte. si asa apar "visatorii", creatorii de scuze.

3. nu-mi plac scuzele. as vrea ca oamenii obisnuiti sa poata trai o viata de logon.

Şerban Tomşa spunea...

Foarte frumos povestită scena ! Aici e de căutat frumuseţea : la întâlnirea viscerelor noastre aruncate printre picioarele celorlalţi cu îndrăzneala cuvintelor de a le atinge.
Cineva mi-a relatat o scenă în care o bătrână a intrat într-o alimentară de cartier ( mai există ? ) şi a cerut unei vânzătoare să îi taie o felie de parizer nu mai scumpă de 10 bani.

pantacruel spunea...

anadana,
4. ce e ala 'logon'? :P

serban,
nu cred ca mai exista. dar scene cu felia de parizer, ca cea relatata de tine, exista (am vazut si eu ceva de genul) in mai toate supermarketurile.

Anonim spunea...

iti arata prietenul scorchfield cum se cauta cu ajutorul google cuvinte precum logon, etc....si mie mi-a aratat

pantacruel spunea...

astept sa ma invete smecheria :)

Anonim spunea...

nu-s eu anonimul cu "logonul", eu semnez intotdeauna:)nu stiu ce inseamna. daca aflu, iti spun,da?anadana(vezi?)

Anonim spunea...

P.S. of!uituca mai sunt!urare:bine ai revenit din livada...(tot)anadana

Bebe spunea...

bine-ai revenit!

ioana spunea...

i-a dat restul? ;)