sâmbătă, 1 martie 2008

îl bătea încălţat şi cu patine...

din fericire nu mă pricep la box nici pe departe, nici pe aproape, spre deosebire de maestrul dedes, de exemplu, care, şi dacă nu vrea, poate recita ca pe o poezie de bacovia toţi campionii mondiali în miez de noapte.

ca orice ageamiu în domeniu care se respectă, mă înfierbânt şi eu şi chiar ard în upercut-uri devastatoare la declaraţii pompoase, gen Cassius Clay. ko-urile, însă, şi mai ales execuţiile în public aplicate de mister k.o. - lucian bute (22 de meciuri în cariera profesionistă, 22 de victorii, dintre care 18 înainte de închiderea ediţiei), mă nimicesc completamente.

astăzi, de mărţişor, după ce şi-a apărat centura mondială în faţa ridată şi în ficatul plăpând al americanului william joppy, printr-un alt ko, bute a ţinut să dedice succesul tuturor femeilor din românia.
iar pentru bărbaţii din ţărişoara lui, ăia care, astăzi, în sâmbăta morţilor, şi-au pus radiourile să sune primul gong la 4 şi jumătate dimineaţa, le-a gătit o sărmăluţă-n foi de viţă şi o lingură de colivă să se lingă pe buze: ‘nu mi-am propus să îl fac ko pe joppy (...) dar dacă mă străduiam puţin îl băteam încălţat şi cu patine’

2 comentarii:

Unknown spunea...

Esti amabil.Nu sunt chiar asa informat precum spui. Sunt doar un om care urmareste cu un oarecare interes "nobila arta" singura forma de violenta pe care o accept.
Evident ca am luat pozitie de drepti in fata radioului la 4.45 (meciul a inceput undeva spre ora 6)dar asta e alta poveste.

pantacruel spunea...

asta cu ora exacta, e chiar o alta poveste. am spus, nu sunt eu specialistul... )
iar 'violenţa verbala' in sportul nobil este chiar un deliciu!