sâmbătă, 4 decembrie 2010

'13' / dormitorul lui pantacruel

în noaptea de vineri spre sâmbătă, o noapte umedă şi rece ca o femeie inaccesibilă, într-un dormitor intim al mizerului cartier berceni, undeva la etajul 8, apartamentul 68, scara 2, în apropiere de sun plaza - a treia staţie cu troleibuzul 76 sau autobuzul 313 de la metrou - s-a petrecut o întâmplare cu totul şi cu totul intrată în comun. pantacruel, care era cât pe ce să rămână cu prejudeca & mistificarea că doar haneke îşi mai remakeşte propriile filme când îl apucă, a aruncat cât colo cartea pe care o citea (u. craiova tocmai pierduse un nou meci în campionat încurcându-i acestuia socotelile) şi a dat play unei drame dramatice cu pistoale multe şi gloanţe puţine. în fapt, un remake al georgianului géla babluani după un film al georgianului géla babluani.

aşadar tot un tânăr care, dintr-o nespusă întâmplare (de data asta undeva prin america), ajunge să fure identitatea unui mort şi care, urmând instrucţiuni, se trezeşte prins într-o lume ultraviolentă a interlopilor, unde bogaţii pariază/dispun de vieţile şi morţile celorlalţi, iar ruleta rusească este legea şi destinaţia şi începutul şi sfârşitul.

(trailerul aici)

în distribuţie numai demenţi:
de la mickey rourke şi jason statham şi 50 cent şi sam riley şi mai ales alexander skarsgård până la, bineînţeles, genialul michael shannon.

6 comentarii:

Anonim spunea...

am inceput sa privesc dar am inteles ca-i un rahat si jumatate pe langa pelicula lui gela babluani. rusine de asa remakeuri. eu cred acestea trebuie interzise, originalul a fost tot timpul cel mai...

an inmigrante spunea...

blame it on Craiova:)
un alt gangbang de genul expendables? share more pls

Adina Chițu spunea...

sa remakuiesti asa ceva vine natural, subiectul permite o adaptare culă, pt puştime, şi poate o parte infimă se va duce si către 13 tzameti... sunt curioasă care din jocurile lui haneke ti-a placut mai mult et pourquoi? :D

pantacruel spunea...

editorcassh,
nu-i un rahat si jumatate. in plus e facute de acelasi gela babluani. e ca si cum tu ai scrie o postare geniala pe blog, iar peste un an ai rescrie aceeasi idee. nu are cum a doua oara sa fie un rahat si jumatate :) corect?

clarobscur,
mei bine trage-ti filmul (nu un glonT) :P si apoi putem discuta in voie :)

adina,
ambele jocuri ale lui janeke au fost pe gustul meu. poate cu un plus pt remake! :)

Adina Chițu spunea...

@ iei, rezonez :) bifez cateva plusuri in dreptul lui naomi

pantacruel spunea...

adina,
apropo de naomi watts. mi se pare cea mai inteligenta fata de la hollywood. dupa natalie portman, desigur :)