marți, 2 august 2011

cristian lacrima geambasu. si atat

deci mi-e teama si greata (un amestec de teama si greata) sa mai deschid site-ul gsp. acolo dau, zilnic, de fapt in zilele in care intru, peste slova udă a lui cristinel din titlu - sub poza caruia sta lipita, ca un timbru vechi cu cap de bour, stampila "editorialistul anului, premiile ioan chirila 2007"

si, chiar daca mister dinu n-a murit inca (spre tristetea creioanelor ascutite), ci doar si-a serbat cei 63 de ani impliniti azi, in spital, cristian lacrimă geambasu, in sensibilosenia lui molâie, nu s-a putut abtine sa nu ne mai (s)mulga el niste stropi sălcii.

perseverentul "editorialist al anului la premiile ioan chirila pe 2007" ne spune cam așa, in fraze scurte si baloase:
"Poate nu aţi înţeles. Cornel Dinu se operează pe cord. Inima este intactă. La 63 de ani, viaţa se vede şi prin geamul unui salon de spital. E drept că spitalul se află proptit la cîţiva paşi de locul în care ai trăit cealaltă viaţă. Viaţa aceea cînd credeai că eşti nemuritor şi aveai lumea la picioare. Acum e pacient la reanimare, într-o rezervă cu miros aseptic. Suspendat la cîţiva metri deasupra terenului pe care şi-a trăit tinereţea. Ce farsă, să fii internat aşteptînd o intervenţie pe cord chiar lîngă locul unde inima suporterilor bătea pentru tine. Cîte bypass-uri a reuşit el cu pasa lui lungă peste apărararea adversă, iar acum..."
si incheie cam tot asa:
"Nu. Nu este liniştit. Liniştea înseamnă sfîrşit. Aude şi vede, înţelege că aparţine unui alt timp. La naiba cu simbolurile şi cu statuile. Statuile nu pot trage dintr-o ţigară, nu se pot bucura de un pahar de vin. De un meci mare. El da. El este Cornel Dinu. Şi atît."
si cam atat despre domnul cristinel l.g.

4 comentarii:

marul spunea...

editorialisti se considera multi . cam in felul in care tudor chirila crede ca e ... artist ;)

pantacruel spunea...

pai si nu e artist? :P

marul spunea...

nooo , e analist financiar :)))

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!