vineri, 11 iunie 2010

nopti africane. cu pantacruel

timp de 31 de nopţi, cît durează cupa mondială de fotbal din africa de sud, voi fi noua dvs. şeherezadă. mă refer la jurnalul ei, ci nu la celelalte chestiuni mai ruşinoase. şeherezada şi ceva în plus, desigur, căci va fi vorba de multe poveşti - poveşti poliţiste, agathachristiene, lacrimogene, gogoliene, ludice, danbrowniene si chiar cărtăresciene, dacă se poate. şi cred că se poate.

de asemenea, vom avea personaje dintre cele mai infricoşătoare, adevăraţi criminali în serie – messi, cristiano ronaldo, kaka, ribery, rooney, eto'o, buffon, xavi, torres, david villa, gourcuff, diego milito, sneijder, robinho, tevez, di maria, thierry henry, drogba, iniesta, robben, pirlo si alţi ”ucigaşi” (de meciuri) plătiţi care marchează cu zambetul pe buze.

vom intra, apoi (cu crampoanele, fără menajamente), în mintea bolnavă de fotbal a acestor idoli de mucava, si vom scormoni adînc în trecutul şi-n conştiinţa lor. iar după partide, la un spriţ rece, vom discuta pe marginea celor mai insemnate evenimente cu diverse personalităţi (mai vii sau mai trecute în nefiinţă), cu fel şi fel de minţi luminate, de la da vinci, marilyn monroe şi caragiale pînă la lady gaga, quentin tarantino sau ilie moromete.

aşadar, va aştept la o lună plină de dramolete, comedioare şi nopţi albe, caniculare.

3 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Scrii ca un împieliţat şi asta e bine... :)

Şerban Tomşa spunea...

Cred că am vrut să spun "împeniţat" sau, poate, "împătimit"... Nu te-ai supărat, nu ?

pantacruel spunea...

serban,
nici daca as fi scris ca un 'imbalsamat' nu m-as fi suparat. important este sa scriu acolo ceva, sa whatever works, sa johnnie walker :)