miercuri, 14 decembrie 2011

cartianu by plesu

'nu mai suport să am de-a face, vrând-nevrând, cu un anumit personaj din „holdingul adevărul“, când sentimental ca o telenovelă, când ţâfnos ca un fost şef de sală, bucuros să se tragă în poză cu felurite vip-uri pentru o ţâră de notorietate, haotic administrativ şi cu veleităţi culturale pendulând între paulo coelho şi dan diaconescu.'
'regret că mă despart de cititori, dar am măcar satisfacţia de a scăpa de vecinătatea unui asemenea ins.'
ps
prin februarie, cand a sarit sa-i ia apararea bunului sau prieten g.l.,
plesu se contrase un pic, tot in adevarul, si cu jupanul patriciu
'mă întristează însă reacţia pe cât de pripită, pe atât de radicală a dlui dinu patriciu care, într-un editorial de săptămâna trecută, propunând trei sfaturi strategice pentru o guvernare înţeleaptă, are timp să se răfuiască drastic cu „filosofeanu” (foarte fină glumiţă!). nu cred că dl patriciu e interesat în vreun fel de performanţa intelectuală a lui liiceanu. nu cred că i-a citit cărţile, nu cred că s-a ocupat de traducerile lui din platon, heidegger şi schelling, nu cred că dispreţuieşte editura humanitas“ (...)
liiceanu se consideră elită, zice patriciu... da, dinule, şi, în domeniul lui, este. tu, într-al tău, te socoteşti cumva un tip de duzină?
'

5 comentarii:

dragoş c spunea...

nu stiu ce atata patetism ca vai, nu mai scrie plesu! ba o sa scrie carti!

pantacruel spunea...

:) nici un patetism
si, in plus,
va scrie in continuare la dilema, daca nu cumva o desfiinteaza si p'asta musiu 'écrivain de la famille

pisicainele spunea...

Nu despre Cartianu e vorba:

- pentru ca despre Cartianu (si colegii lui de 'anchete') fusese vorba un pic mai sus, in pasajul cu 'baietii nenascuti'
- pentru ca, in cazul lui, s-ar fi referit la ziarul Adevarul, nu la 'holding'; in mod evident, e vorba despre cineva asociat cu sintagma asta :) Adica Peter Imre.
- si, finalmente, pentru ca nu e prima data cand se foloseste sintagma 'mentalitate de sef de sala' la adresa lui Imre (habar n-am daca personajul chiar o fi fost asa ceva in tinerete, dar se pare ca asta le inspira oamenilor :) - http://www.jurnalul.ro/observator/dinu-patriciu-a-avut-mana-proasta-la-oameni-559497.htm )

Indiciul Coelho e doar un red herring :D

pantacruel spunea...

da, e posibil,
insa descrierea i se potriveste de minune (mai ales) cartianului. care cartian va colabora si la noua televiziune a lui radu moraru - un concurent de temut pt OTV, cum intuiesc acum :)

pisicainele spunea...

Da, distributia e impresionanta, numai securisti si experti in conspiratii: Alex Stoenescu, Olimpian Ungherea (!!!). Lipseste doar generalul specializat in amenintari neconventionale si flacara violet ca sa fie un otv in toata regula.