vineri, 10 februarie 2012

totodata / poveste de iarna (cu muncitor batran degerat adus pe brate acasa de un vecin)

muncitorul degerat e totodata tatal de al doilea al amicului cu cainele chow chow, care amic, cateva insemnari mai jos, a fost nevoit sa-si vanda potaia pe bani putini ca sa aduca si el, dupa atat amar de vreme, ceva in frigiderul gol al familiei din apartamentul cu doua camare in care locuiesc trei persoane (si un fost caine), dintre care o mama batrana si bolnava cu patima fumatului (si cu pensie minima). amicul cu fostul caine e totodata amicul cu saorma despre care s-a mai facut vorbire pe aici, acum nu stiu cate multe luni, cum ca, in cautare disperata de job (intre timp, disperarea s-a ostoit in delasare si resemnare), a dat peste un anunt in ziar, cautam ajutor de saormar, salariu avantajos, anunt dat de sora-sa (patroana mare de saormerie mica, de cartier). sora-sa cu saormeria e totodata cea care a cumparat cainele chow chow, in urma cu vreo doi ani, chipurile un fel de jucarie pentru batrana mama - caine e mult spus, caci aspirator de bancnote ar fi fost mai potrivit -, caine totusi, impertinent si nerecunoscator, numit si pufulete si care pufulete obisnuieste/obisnuia sa muste oamenii (in special domnitele) de partile moi si pufoase si de glezne, rupandu-le totodata blugii si/sau treningul de firma, si astfel sa aduca prejudicii paratului si paratorilor. 

o astfel de pârâtoare-ţaţă, dar ce ţaţă!, si-a facut aparitia zilele trecute pe presul familiei impricinate, solicitand totodata daune de 4 milioane de lei vechi, bani de taxi, consultatie doctor si trening nou-nout sfasiat, iar daca nu dai banii, scarba dracului, o s-o incasezi de la barbata-miu, fost campion la categoria cocos, vai!, asta dupa ce pufuletele, un adevarat leu paraleu, o muscase nu cu multa vreme in urma si pe fiica-sa, valeleu! 4 milioane de lei, exact venitul lui amarat primit dintr-o colaborare de jurnalist oropsit, pe care nici nu mai stie cum sa-i imparta intre creditori, printre care o banca, un vecin, un fost coleg de scoala si inca vreo doi amici, telefonul taiat (urmeaza internetul) si, totodata, ultimatumul lansat periodic de batranii din casa, baiete, asa nu se mai poate! totodata, daca nu dai nici luna asta ceva in casa, un carnat de porc, o pulpa de porc, un pateu de porc, te muti in gradina, porcule, la zapada, in ger. 

ger care, conform ultimului mail primit de la cel in cauza, pe la pranz - asta in timp ce incercam sa ma uit pe cinemagia la un mediu-metraj romanesc de cacat, 'sinucide-ma' (cica un film care 'exceleaza la capitolul twist, mai sa fie!, cu o intorsatura de situatie in final (38 de minute...) care ii va surprinde pe cei mai multi dintre spectatori') - a dus la urmatorul deznodamant, deznodamant anuntat inca de la inceputul acestei insemnari - 'si pentru ca viata mea sa se duca pe p... de tot, acum o ora ne-am pomenit la usa cu un vecin. care vecin l-a adus pe brate pe taica-miu, inghetat bocna, abia vorbind (lucreaza in gerul asta), facut praf. probabil ca o saptamana, cel putin, nu va mai putea munci. consecintele te las pe tine sa le deduci. ma duc sa ma impusc! caca-m-as!' - totodata.

10 comentarii:

Scorchfield spunea...

am avut -21 dimineață la chiorăitul cocoșilor!
Sănătate la toți!

pantacruel spunea...

febra sau? :P

Scorchfield spunea...

sunt pe poziții sergent!

Anonim spunea...

este o vorba la omul sarac nici boii nu trag....

pantacruel spunea...

sunt mai multe, dar merge si anonima asta :)

Anonim spunea...

eu tot astept o carte al dracu'de realist-comico-tragica de la apropitar.ca are talent.si zambesc cu lacrima-n colt de geana.si eu(iar)nu-s anonimul de mai sus,uite ca semnez(iar)anadana

pantacruel spunea...

:) anonymouso!

cabina de probat ganduri spunea...

știam eu că un câine este o investiție de viitor, am să încep cu un maidanez și poate la anul îmi voi permite un beagle.
Vecinii sunt sursă de reflecție și efracție, stimulează deci viața interioară. Mă bucur de întălnirea cu blogul :)

Şerban Tomşa spunea...

Şi eu aştept ceea ce vrea şi Anadana ! :)

pantacruel spunea...

si eu :P