păi cât să mai suport şi eu?
m-a cuprins lehamitea de toţi. de piţi, miţi, săndel, gigel, loby, boby şi care or mai fi pe la naţionalele noastre de trei lei.
mânios ca o fiară, cu o falcă în cer şi una în pământ, am pus mâna pe tastatură şi mi-am făcut propria echipă de liga campionilor.
numai jucători unul şi unul, toţi titulari în marile biblioteci ale lumii.
mi-a fost foarte greu să mă decid asupra 11-lui de start. aveam în lot o gaşcă de băieţi extrem de talentaţi, mingicari, magicieni, coloşi, centauri, metaforari şi povestaşi care mi-au mâncat zilele şi nopţile desfătându-mi sufletul de-a lungul anilor.
portar:
– gabriel garcia marquez - urmaşul lui higuita. neînvins între buturi de mai bine de un veac
*****
fundaşi:
– vladimir nabokov - iniţiatorul apărării lujin. specialist în intervenţii subtile la coapsă şi trageri perverse de chilot
– truman capote - fundaş central de meserie. loveşte pe la spate decisiv, cu mult sânge rece
– mario vargas llosa - stoper neîntrecut. se pare că l-a ucis pe palomino molero într-un duel umăr la umăr
– john kennedy toole - adeptul jocului sinucigaş la offside şi al conspiraţiilor din vestiar. moare de gât cu fotbaliştii imbecili
*****
mijlocaşi:
– mircea cărtărescu - aripă dreaptă. playboy-ul echipei; iubeşte toate femeile coechipierilor
– gunter grass - închizător cu ştate vechi în manshaft ss.
– feodor mihailovici dostoievski - jucător crud de superclasă. îşi umileşte şi obideşte adversarii prin crimă şi pedeapsă
– jorge luis borges - joacă în orb, cu capul în bibliotecă. are ceva din driblingul tăios, de cuţitar, al lui maradona şi din fuleul labirintic al lui messi
*****
atacanţi:
– ilf şi petrov - vârfuri împinse în coasta formaţiilor comuniste. provin din aceeaşi pepinieră cu arşavin, pavliucenko şi ostap bender, fiind recunoscuţi ca mari maeştri ai combinaţiilor
lansez pe această cale o leapşă livrescă următorilor selecţioneri talentaţi:
dedes, verbiaj, anda, aky, trestie, doamna d, chestii livreşti, small w, oana, maria, zuzeta, camir, turnavitu, paul şi oricui mai doreşte.
15 comentarii:
bravo panta, dar mai bine bagai lotul de 22.
in linii mari sunt de acord cu unsprezecele tau, dar cu riscul ca incalc regulamentul si pierd cu 0-3 tot i-as introduce din primul minut pe Aitmatov si Steinbeck.
dedes,
crede-ma, pe aitmatov l-am scos din echipa in ultimul moment, inlocuindu-l cu toole.
am mizat pe explozia si nebunia americanului in momentele de suspans :)
lepasa dvs livreasca a fost luata in considerare si se vor face demersurile necesare:)
panta, daca e sa-mi dau cu parerea - ca doar is roman(ca)nu?? - aripa ta dreapta pare cam sensizitv-asa :)) Nici pe aia stinga n-as paria cu ochii-nchisi!!
merci small, astept sa-ti vad echipa:)
anda, e clar...
voi danezii (sau feroezi, cum sa va zic?) aveti ceva impotriva kolonelului si a aripioarelor lui picante. la buendia ma refeream :)
antrenorule panta, mizezi pe sistem clasic 4-4-2. as fi mers pe un 4-3-3. nu stiu daca ma tin curelele, n-am citit 11 barbati mari si lati in viata mea sau daca am citit erau prea nefacuti pentru fotbal - eliade ar fi putut sa tina cel mult prosoapele pe banca. cred ca o sa merg pe volei feminin, tragatoare puternice, carora le-ar sta bine in bikini si care te blocheaza la fileu cu fraze inalte (si nu, prozatoarea mihaela radulescu si poeta gabriela vranceanu firea nu se afla printre ele :)).
verbiaj,
am si uitat ca raduleasca si firea au fost odata sportive suple si frumoase, de inalta tinuta, pe vremea cand nu erau tunate si nici imbunatatite si pixelate pe caluclator, manca-le-as eu kilometrajul de la babo-rd care bate spre 50 :)
:) se facu.....
ti-am vazut echipa republicana plina de ploiesteni!
cum am spus si la tine, meciul se anunta incins si ar putea continua la dna:)
Mersi de leapsa. Din pacate, nu ma pricep la fotbal deloc, asa ca nu pot alege corect - nu stiu ce trebuie sa faca fiecare jucator - sorry. O sa ma revansez cumva. Sau o sa incerc pana la urma.
stai linistit, dragos, nu trebuie sa te revansezi.
fotbalul era doar un pretext pt o mica provocare literara :)
of of of eu nu prea ma pricep la fotbal, zau :) in afara de portar nu mai stiu nicio "functie"
tu, maria, care joci doar in deplasare la haga si bruxelles sa nu te pricepi?!
n-as fi crezut asa ceva... :)
Helou! Pe langa faptul ca ideea mi s-a parut geniala, mi-a dat si mie sansa de a lansa un unsprezece feminin pentru ca…”nu-i asa?” exista si folbal feminin.
Sa se auda fluierul dar si sa vedem cine joaca:
In poarta:
- Agatha Christie - murder she wrote adversarilor – sa moara normal, pe mama lor (upon their mother:). Cunoaste toate tertipurile criminalilor…n-ai cum s-o iei prin surprindere cu un sut la vinclu, deoarece are o un simt deosebit al misterului, detinand o arma logistica secreta – un personaj care se dovedeste in mod neasteptat a fi vinovatul.
Fundase:
- Virginia Woolf – precursoare a jocului literar modern, depresiile o tin uneori pe banca de rezerve, dar pe gazon sclipeste prin tehnica stream of conciousness
- Margaret Mitchell – cu o rezistenta capatata in lumea jurnalismului, dispune si de viteza pentru ca vantul e mereu de partea sa. Cu inteligenta si talent, a construit strategia unui personaj memorabil si...oricum cand Dumnezeu nu e roman, intotdeauna si maine este o zi.
- Emily Bronte – la fel de talentata ca si surorile sale, numai ea a fost selectionata datorita pasiunii pe care o depune pe teren si datorita naturalismului ce se simte in personajul Catherine implicata (dupa cum relateaza revista Story) intr-o tumultoasa relatie cu numitul Heathcliff.
- Jane Austen – nu are nicio prejudecata in a mai cotonogi din cand in cand cate-o adversara folbalista, intrarile ei fiind destul de dure prin ironie si ratiune excesiva.
Mijlocase:
- Marguerite Yourcenar – este o piesa de baza a echipei, am putea spune chiar, fara sa ne inselam prea mult, ca are taria unei pietre filosofale si aceasta pentru ca detine memoriile lui Hadrian copilu’ normal.
- Françoise Sagan – petrecareata echipei, recunoaste minusurile unei vieti in lumina reflectoarelor si superficialitatea lumii in care se invarteste. Cu toate acestea, este o persoana cu multa sensibilitate si cu bune maniere – de aceea da buna ziua tristetii (bonjour tristesse).
- Doris Lessing – a carei valoare a fost recunoscuta printr-un premiu al Ligii Campionilor Nobel, premiu primit si dus acasa in 2007. Doar din auzite si citite, putem sa va relatam ca unul dintre cele mai frumoase goluri inscrise a aparut pe tabela cu numele The Grass is Singing.
Atacante:
- Amélie Nothomb – cea mai sarguiocioasa jucatoare, nu trece niciun an fara sa mai inscrie o carte. Se tine in forma prin antrenament intensiv, dar si prin dieta, ceea ce se observa clar in biografia foamei. Este o atacanta iscusita, ce reuseste sa sparga apararea adversa pentru ca stapaneste secretul igenii asasinului.
- Claire Castillon – cea mai tanara jucatoare din echipa, careia i-am dat tricoul cu numarul 10, foarte priceputa in dribling-ul cuvantului si detinand multe scheme scriitoricesti cu care isi suprinde adversarul pe care-l considera doar o Insecta.
Multumesc pentru atentie!
A.Z.
misto rau!!! mi-a placut idea, foarte originala :))
Trimiteți un comentariu