sâmbătă, 2 aprilie 2011

(mega)platitudini sinergetice / CulTube-ul lui cezar paul-bădescu

o pseudo-emisiune culturală online (ăsta e pseudo-viitorul), pe care am salutat-o initial (k-așa se cade), ajunsă, iată, la ediția cu numărul 6. din păcate, titlul bun și ideea sclipitoare nu au nimic de-a face cu încropeala video de față. căci, de fapt, CulTube este doar o bălmăjeală de circa 6 minute și ceva, doldora de (mega)platitudini sinergetice pe teme literar & artistice. ca să nu mai vorbesc de distonanta prezență fizică (supra-strident-emotivă & sub-prozaic-cabotină) a prezentatorului.

si apropo, n-am nimic cu omul/scriitorul c.p-b., ba chiar mi-e simpatic (in alte contexte) și amic pe facebook. în concluzie, CulTube ar putea fi ceva, dar nu e decât.

vă puteți convinge urmărind episodul ultim despre mexico ('biutiful' + inarritu + 'lumi mexicane' + fuentes), o temă cu potențial (cel puțin în teorie) pe care se putea broda (măcar) plăcut, dacă nu (chiar) frumos.

p.s.
sunt dispus să iau în considerare (și) contraargumentul suprem, conform căruia dacă nu-ți place ceva, poți schimba canalul, site-ul, pagina etc. nu-i o variantă de lepădat.

3 comentarii:

Scorchfield spunea...

m-am uitat şi am observat un soi de nepăsare din partea celui ce încearcă să ne facă atenţi.
coloana sonoră este execrabilă, pare adusă de la alte emisiuni.

cut-ingul este exagerat sau este o emisiune de reclamă?!

P.S. cam multă nepăsare peste tot

d. spunea...

eu sunt reticent (cum altfel?) cu tot ce mi se livreaza prin tub (catodic sau nu) :) asa ca, in loc de cultu(be) am intotdeauna alte cai de a-mi procura cultu(r)a! (r-ul din paranteza a se citi "la aspiratie") :))

pantacruel spunea...

scorchfield,
d,

deci nu sunt singurul 'moftu(r)os'. cu 'r', de la reminiscent, aspirant ;P