joi, 7 aprilie 2011

țăranul / il luce

7 aprilie, trecut de miezul nopții,

extratreștrii de la fc barcelona (expresia nu mai e de multă vreme doar o metaforă stupidă) mătură pe jos cu șahtiorul lui mircea lucescu și răzvan raț. reporterii tvr îi iau un interviu (în direct) lui raț, nu chiar cel mai strălucit jucător al echipei sale în meciul de pe camp nou.

în timp ce răspunde la întrebări, țăranul de mircea lucescu, un antrenor legendar de altfel - i-a fost profesor chiar și lui pep guardiola la brescia -, intervine din off peste raț cerându-i să... "spune, bă, că am luat două goluri din cauza ta!" . cu un un amestec de jenă și respect pentru vârsta tehnician, fotbalistul răspunde că 'da, așa este', şi menţionează apoi, lăsând de-o parte sfiiciunile, că s-a săturat de toate căcaturile, dojenile isteric-părinteşti şi acuzele senile ale inegalabilului şi frustratului, pe care acesta din urmă i le aduce meci de meci, la nesfârșit.

altfel spus, bădărănia lui il luce este (şi ea) un alt fel de 'perpetuum mobile'.

8 comentarii:

mihaidcuza spunea...

ţărani sunt ăştia care put în metrou,nu ăştia la care se uită o lume întreagă cu admiraţie. vai, au pierdut la barca. ghici ce: la fel şi restul lumii.

ps: raţ a greşit, asta e.

pantacruel spunea...

mihai,
vai cu câtă admiraţie m-am uitat ieri la necioplitul de lucescu. pot spune că m-am simţit mândru că sunt român. pardon ţigan! :)

Unknown spunea...

Aia care put in metrou sunt nespalati. Taranii sunt in locuri pe unde tu, Mihai, nu prea ai trecut.

pantacruel spunea...

merci dede's! raman dator! :)

mihaidcuza spunea...

Dede's
pantacruel
ati luat-o personal.

Adevarul e ca Lucescu e unul dintre romanii care ne fac cinste. tiganii care fura pe-afara ne fac jena. iar noi nu dovedim niciun fel de bun simt jignind o valoare a tarii.

dede's, nu de mine trebuie sa faci mistoul asta, pentru ca nu eu am folosit cuvantul taran in sens peiorativ. am facut doar precizarea ca, folosit in acest sens, cuvantul taran nu i se potriveste lui lucescu, ci acelor nespalati.

pantacruel spunea...

mihai, glumeam! in legatura cu datoria catre dede's :P

Unknown spunea...

Mihai, nu fac misto(urat termen - la origini tiganesc) in niciun fel.Doar ca, procentual, nu in cifre brute, mult mai multi nespalati, necivilizati,analfabeti se gasesc la orase. De asta spuneam ca nu ai trecut prin locurile respective, altfel ai fi constat si singur acest lucru.
Nu o lua personal.
Pantacruel stie ca de foarte mult timp militez pentru folosirea asa cum trebuie a termenului taran, dar asta e o poveste mai lunga.

pantacruel spunea...

dede's,
mihai,
v-o spun sincer

dede's, un tăran sanatos & veritabil (de viţă nobilă), are întotdeauna dreptate. chiar şi atunci când dreptatea e undeva la mijloc. si vorbesc f serios!

iar dede's stie asta de foarte mult timp, din moment ce, cred, i-am mai spus-o de cateva ori :p