miercuri, 10 septembrie 2008

echipa probabilă

păi cât să mai suport şi eu?
m-a cuprins lehamitea de toţi. de piţi, miţi, săndel, gigel, loby, boby şi care or mai fi pe la naţionalele noastre de trei lei.
mânios ca o fiară, cu o falcă în cer şi una în pământ, am pus mâna pe tastatură şi mi-am făcut propria echipă de liga campionilor.
numai jucători unul şi unul, toţi titulari în marile biblioteci ale lumii.
mi-a fost foarte greu să mă decid asupra 11-lui de start. aveam în lot o gaşcă de băieţi extrem de talentaţi, mingicari, magicieni, coloşi, centauri, metaforari şi povestaşi care mi-au mâncat zilele şi nopţile desfătându-mi sufletul de-a lungul anilor.



portar:
gabriel garcia marquez - urmaşul lui higuita. neînvins între buturi de mai bine de un veac
*****
fundaşi:
vladimir nabokov - iniţiatorul apărării lujin. specialist în intervenţii subtile la coapsă şi trageri perverse de chilot
truman capote - fundaş central de meserie. loveşte pe la spate decisiv, cu mult sânge rece
mario vargas llosa - stoper neîntrecut. se pare că l-a ucis pe palomino molero într-un duel umăr la umăr
john kennedy toole - adeptul jocului sinucigaş la offside şi al conspiraţiilor din vestiar. moare de gât cu fotbaliştii imbecili
*****
mijlocaşi:
mircea cărtărescu - aripă dreaptă. playboy-ul echipei; iubeşte toate femeile coechipierilor
gunter grass - închizător cu ştate vechi în manshaft ss.
feodor mihailovici dostoievski - jucător crud de superclasă. îşi umileşte şi obideşte adversarii prin crimă şi pedeapsă
jorge luis borges - joacă în orb, cu capul în bibliotecă. are ceva din driblingul tăios, de cuţitar, al lui maradona şi din fuleul labirintic al lui messi
*****
atacanţi:
ilf şi petrov - vârfuri împinse în coasta formaţiilor comuniste. provin din aceeaşi pepinieră cu arşavin, pavliucenko şi ostap bender, fiind recunoscuţi ca mari maeştri ai combinaţiilor

lansez pe această cale o leapşă livrescă următorilor selecţioneri talentaţi:
dedes, verbiaj, anda, aky, trestie, doamna d, chestii livreşti, small w, oana, maria, zuzeta, camir, turnavitu, paul şi oricui mai doreşte.

15 comentarii:

Unknown spunea...

bravo panta, dar mai bine bagai lotul de 22.
in linii mari sunt de acord cu unsprezecele tau, dar cu riscul ca incalc regulamentul si pierd cu 0-3 tot i-as introduce din primul minut pe Aitmatov si Steinbeck.

pantacruel spunea...

dedes,
crede-ma, pe aitmatov l-am scos din echipa in ultimul moment, inlocuindu-l cu toole.
am mizat pe explozia si nebunia americanului in momentele de suspans :)

Unknown spunea...

lepasa dvs livreasca a fost luata in considerare si se vor face demersurile necesare:)

anda grarup spunea...

panta, daca e sa-mi dau cu parerea - ca doar is roman(ca)nu?? - aripa ta dreapta pare cam sensizitv-asa :)) Nici pe aia stinga n-as paria cu ochii-nchisi!!

pantacruel spunea...

merci small, astept sa-ti vad echipa:)

anda, e clar...
voi danezii (sau feroezi, cum sa va zic?) aveti ceva impotriva kolonelului si a aripioarelor lui picante. la buendia ma refeream :)

verbiaj. spunea...

antrenorule panta, mizezi pe sistem clasic 4-4-2. as fi mers pe un 4-3-3. nu stiu daca ma tin curelele, n-am citit 11 barbati mari si lati in viata mea sau daca am citit erau prea nefacuti pentru fotbal - eliade ar fi putut sa tina cel mult prosoapele pe banca. cred ca o sa merg pe volei feminin, tragatoare puternice, carora le-ar sta bine in bikini si care te blocheaza la fileu cu fraze inalte (si nu, prozatoarea mihaela radulescu si poeta gabriela vranceanu firea nu se afla printre ele :)).

pantacruel spunea...

verbiaj,
am si uitat ca raduleasca si firea au fost odata sportive suple si frumoase, de inalta tinuta, pe vremea cand nu erau tunate si nici imbunatatite si pixelate pe caluclator, manca-le-as eu kilometrajul de la babo-rd care bate spre 50 :)

OANA DESPA spunea...

:) se facu.....

pantacruel spunea...

ti-am vazut echipa republicana plina de ploiesteni!
cum am spus si la tine, meciul se anunta incins si ar putea continua la dna:)

dragoş c spunea...

Mersi de leapsa. Din pacate, nu ma pricep la fotbal deloc, asa ca nu pot alege corect - nu stiu ce trebuie sa faca fiecare jucator - sorry. O sa ma revansez cumva. Sau o sa incerc pana la urma.

pantacruel spunea...

stai linistit, dragos, nu trebuie sa te revansezi.
fotbalul era doar un pretext pt o mica provocare literara :)

maria spunea...

of of of eu nu prea ma pricep la fotbal, zau :) in afara de portar nu mai stiu nicio "functie"

pantacruel spunea...

tu, maria, care joci doar in deplasare la haga si bruxelles sa nu te pricepi?!
n-as fi crezut asa ceva... :)

Anonim spunea...

Helou! Pe langa faptul ca ideea mi s-a parut geniala, mi-a dat si mie sansa de a lansa un unsprezece feminin pentru ca…”nu-i asa?” exista si folbal feminin.
Sa se auda fluierul dar si sa vedem cine joaca:

In poarta:
- Agatha Christie - murder she wrote adversarilor – sa moara normal, pe mama lor (upon their mother:). Cunoaste toate tertipurile criminalilor…n-ai cum s-o iei prin surprindere cu un sut la vinclu, deoarece are o un simt deosebit al misterului, detinand o arma logistica secreta – un personaj care se dovedeste in mod neasteptat a fi vinovatul.

Fundase:
- Virginia Woolf – precursoare a jocului literar modern, depresiile o tin uneori pe banca de rezerve, dar pe gazon sclipeste prin tehnica stream of conciousness
- Margaret Mitchell – cu o rezistenta capatata in lumea jurnalismului, dispune si de viteza pentru ca vantul e mereu de partea sa. Cu inteligenta si talent, a construit strategia unui personaj memorabil si...oricum cand Dumnezeu nu e roman, intotdeauna si maine este o zi.
- Emily Bronte – la fel de talentata ca si surorile sale, numai ea a fost selectionata datorita pasiunii pe care o depune pe teren si datorita naturalismului ce se simte in personajul Catherine implicata (dupa cum relateaza revista Story) intr-o tumultoasa relatie cu numitul Heathcliff.
- Jane Austen – nu are nicio prejudecata in a mai cotonogi din cand in cand cate-o adversara folbalista, intrarile ei fiind destul de dure prin ironie si ratiune excesiva.

Mijlocase:
- Marguerite Yourcenar – este o piesa de baza a echipei, am putea spune chiar, fara sa ne inselam prea mult, ca are taria unei pietre filosofale si aceasta pentru ca detine memoriile lui Hadrian copilu’ normal.
- Françoise Sagan – petrecareata echipei, recunoaste minusurile unei vieti in lumina reflectoarelor si superficialitatea lumii in care se invarteste. Cu toate acestea, este o persoana cu multa sensibilitate si cu bune maniere – de aceea da buna ziua tristetii (bonjour tristesse).
- Doris Lessing – a carei valoare a fost recunoscuta printr-un premiu al Ligii Campionilor Nobel, premiu primit si dus acasa in 2007. Doar din auzite si citite, putem sa va relatam ca unul dintre cele mai frumoase goluri inscrise a aparut pe tabela cu numele The Grass is Singing.

Atacante:
- Amélie Nothomb – cea mai sarguiocioasa jucatoare, nu trece niciun an fara sa mai inscrie o carte. Se tine in forma prin antrenament intensiv, dar si prin dieta, ceea ce se observa clar in biografia foamei. Este o atacanta iscusita, ce reuseste sa sparga apararea adversa pentru ca stapaneste secretul igenii asasinului.
- Claire Castillon – cea mai tanara jucatoare din echipa, careia i-am dat tricoul cu numarul 10, foarte priceputa in dribling-ul cuvantului si detinand multe scheme scriitoricesti cu care isi suprinde adversarul pe care-l considera doar o Insecta.

Multumesc pentru atentie!
A.Z.

dru spunea...

misto rau!!! mi-a placut idea, foarte originala :))