marți, 3 februarie 2009

'de ce iubim kusturițele?'

n-aș fi crezut nici mort că un simplu exercițiu video de 7 minute poate înghiți mai bine de 10 ore de muncă susținută (mii de tăieturi, zeci de mii de lipituri și manevre, sincronizări, suprapuneri, poveste, îmbinări, muzici, sunete de fond, subtitraj, generice, nebuneli...)
totul luat moca de la emirul kusturica, cadru cu cadru, sunet cu sunet, și reclădit de cârpaciul pantacruel cu uneltele-i preistorice.

deci, filmul...

p.s. sincer, cred că merită cel puțin un 5 plin și poate un premiu la festivalul de la mamaia

13 comentarii:

verbiaj. spunea...

cu siguranta cel mai bun scurtmetraj realizat de tine, nu pentru ca ar fi si singurul, ci pentru pasiunea pe care ai pus-o in montaj. sunt convins ca l-ai fi putut filma chiar mai bine decat kustu, chiar si cu un telefon mobil sau un aparat smena. esti posedat de filme pana in maseaua de minte, ti-ai facut din mine un fan, o sa te urmaresc cum o sa-i smulgi palme d`oru la mustata lui mungiu, bulangiul. stii doar ca aproape toti regizorii romani s-au genializat mai intai in scurtmetraje. nu esti nici tu departe. iti dau un 6 (plus 4) pentru mostra asta de pasiune.

pantacruel spunea...

gata, verbiaj. a reaparut. l-am bagat in service cateva minute. avea unele chestii care ma deranjau, insa mare lucru nu am mai putut repara la el....

mai degraba imi iau o palma grea de cat una d'ore, maestre! :)

innuenda spunea...

Aăă, parcă am văzut filmul ăsta!:D
Dar era cu altă regie!:))

PS. Fii şi tu original, Panta! Fă un film despre Innuenda! Despre esenţa bănuitoare a uimirii. Sau despre apogeul insinuării de sine. Chestii d'aştea, de citit/văzut în tren!:)))

innuenda spunea...

P.S. Şi nu te urca în taxiuri! Cu niciun preţ! :D

pantacruel spunea...

mai original de atat nu pot sa fiu, innuneda.
si la cat m-a chinuit, promit sa fie ultimul film. pe luna asta :)

innuenda spunea...

Bun. Am văzut tot filmul.

În primul rând, mie nu mi-a plăcut Arizona Dream, cum nu mi-a plăcut nici Tween Peaks, cum nu-mi place nici James Joice cu marea lui "verde flegmă" cu tot şi nici circul.
Recunosc. Îmi plac lucrurile aparent fireşti din care se ridică esenţele şi nu parabolele elaborate, cu sensuri prefabricate. Aşa că...nu mi-a trezit vreun fior tema, iar scrisul era ilizibil de multe ori.
Filozofia aia din final, de tip :"d-aia", "finc-aşa vreau eu", nu m-a pătruns. Caii gândesc şi câinii gândesc, numai peştele nu gândeşte, el ştie totul!:)))) Başca jocul extrem de facil de cuvinte cu: think...şi everything.

În rest, Panta, aş fi putut fi extrem de subiectivă, cum am toată simpatia pentru tine. Aşa că ia-o ca pe un exerciţiu greu de obiectivitate! :)

pantacruel spunea...

ai rezistat 7 minute sa vezi un trailer ratat? :p

tot exercitiu am facut si eu. unul video. de care, repet, nu sunt multumit. de fapt nici nu mai stiu ce am vrut sa transmit si daca am intentionat cumva sa transmit ceva...:)

insa filmul lui kusturica, te contrazic, este unul excelent.
eu l-am revazut, acum, fotograma cu fotograma. au cam trecut vremurile in care bosniacul stia sa vorbeasca in imagini si spunea povesti magice. dar uite ca au existat si vremuri din acelea.

Cântăreața Cheală spunea...

Hei, ce film frumos ti-ai ales, si eu vreau acum sa il revad, mi-ai facut pofta :) !

pantacruel spunea...

si mie mi-a fost pofta de el. acum m-am saturat! :)

innuenda spunea...

Nu-mi place stilul lui, ce vrei?! Nu mă regăsesc în el.

pantacruel spunea...

de ce nu-ti place?
sau mai bine spune-mi cine-ti place, totusi. trebuie sa ai si tu niste "preferati" :)

innuenda spunea...

Sincer, nu am. Îmi place un film al lui Polanski, unul al lui Fellini, unul al lui Spielberg, unul al fraţilor Cohen, îmi plac filmele regizate de Mel Gibson...etc. Îmi plac filme regizate de necunoscuţi.

Dar nu mi-au plăcut filmele regizate de Kusturiţa. NICIUNUL. Dă-mă în judecată!:D

pantacruel spunea...

te iert innuenda. nu sunt chiar zbir! :)