vineri, 9 iulie 2010

mewsette, cea cu o labuta franta

aseara am fost la o terasa, in cartier. am baut o bere, tuborg, am ascultat o melodie, 'papa americano', iar la intoarcere,
cand sa intru in bloc, am intalnit o pisicuta mititica, tigrata, cu glas subtirel - se va numi de aici inainte mewsette. se tot gudura pe langa mine (pisicile se gudura sau cainii?) si imi cersea bunavointa. din fericire pentru pisicuta, aveam bunavointa la mine.

apoi mi-am amintit de motanul lui serban tomsa, plecat definitiv pe alte meleaguri, si am hotarat sa o trec pe mewsette la intretinere. acasa am observat ca are o labuta franta, ca este tare jucausa, afectuoasa si graţioasa si ca ma iubeste ca pe un frate mai mare.

acum, pentru ca sunt fratele mai mare al lui mewsette, trebuie sa o duc la veterinar ca sa-i repare piciorusul.

18 comentarii:

als spunea...

vaaaai, cit este de scumpa!!!

poza aia in geam e miam-miam = efectul pe care-l face miau-miau in geam :)

dana spunea...

terapie cu ghidusii!

pantacruel spunea...

als,
si scumpa si dragalasa si cuminte. si cerseste atentie mai ceva ca o piţipoanca veritabila ;) in plus, sta numai la mine in brate. si toarce...
poza 'miam-miam' in geam e facuta de pisicuta de nevasta-mea :)

dana,
chiar aveam nevoie de o muza ghidusa :P

helios spunea...

administratorul blocului nostru spune ca are ceva la urechi nu la falange. zice ca ste din cauza castilor.

culegătoarea de dimineți spunea...

Panta, mă bucur mult! :)
Te felicit pentru acest gest!
De Tudorel, căci aşa îl cheama pe pisoiul meu, fiind botezat după numele meu de băiat :)) -tata imi zicea Tudorel si Toderaş, când eram copil...şi încă îmi zice :D, uneori chiar de faţă cu străini :))-, n-am să mai spun nimic, cel puţin nu aici, nu aşa. Chiar i-am cerut şi tatei să scoată o postare referitoare la moartea lui, nu ştiu de ce, aşa am simţit... Oricum, eu nu cred în sfârşit. Nimic nu moare, doar se transformă. Iar Tudorel e o parte din mine, care n-a murit, deşi simt un vid tremurător...Sunt sigură că e bine, acolo unde e, mai ales dacă eu mă gândesc la el şi îi transmit iubire. Şi cumva...nu o să ne uităm niciodată, e gravat în sufletul meu. Şi chiar mă simt vinovată de multe. De altfel, am fost dragostea vieţii lui. :) N-am avut nicio legătură atât de puternică cu vreun alt prieten-animal...şi am avut, încă am..mulţi. Uite, sunt sigură că m-a iubit şi pe mine, aşa frumos, un mascul. :))
Mewsette a ta seamănă cu fratele mai mic al lui Tudorel. Nu i-am convins pe ai mei să-i zică Erny (Hemingway avea un motan identic), acum insist să-l numească Forlán. :)) Are blana lungă şi pe alocuri galbenă. :)) Şi tot m-au disperat unii cu jucătorul ăsta ...aşa că mi-a rămas numele lui în cap. :)) Să ştii că eroul meu de la Campionat e...Gyan ( nu mă mai apuc să spun de ce)...şi bineînţeles, având un pisoi mic, negru în totalitate, căruia îi place să joace fotbal cu orice :)) ...aşa l-am botezat (deci am reuşit să-i conving în privinţa asta, hurray !). Am să pun fotografii pe blog, când voi putea să postez... sunt nişte erori absurde, nu ştiu ce se întâmplă, sper să-şi revină. :)
Ai grijă de Mewsette! :) Eu sunt mustrată mereu că am adus câini şi pisici abandonate...şi, în timp, l-am învăţat şi pe tata. :D Acum, acasă...e junglă. :)
Totuşi, sunt mult mai puţine animale decât înainte, n-am mai putut să fac aprovizionări. :))
Şi o felicit din nou, pe soţia ta, pentru fotografii. Prima e foarte expresivă. :)

Cu drag,
N.

helios spunea...

apropos, aveti si porumbei voiajori? da, nu prea arata interesant prima ei casa. din aceasta cauza are acum unele obiceiuri pe care trebuie sa i le sterg.in rest, este simpatica, jucausa si cu potential cognitiv. asa am invatat cum omul primitiv a facut primele clasificari ale lumii.

culegătoarea de dimineți spunea...

Vid tremurător...:D aşa vorbesc eu, mai... "anormal". :))

helios spunea...

ah, si am uitat sa-ti spun: acum o cheama malina pentru ca are pernutele si boticul de culoarea liliacului sidefat. cam asta este. mi-a mai ramas din insecticidul de porumbei. daca vrei il las la usa la DL Vasilescu.

helios spunea...

apropos, am citit ca unii pusti sunt sclipitori. zice ca este ceva legat de o regiune genetica HAR1. cum o fi ca la 21 de ani sa citesti si sa intelegi carti asa de ...complicate?

LAURA spunea...

dragalas!

dana spunea...

citesc in Dilema ca Fanny Chartres are o pisicuta pe care o cheama Roumanie...

pantacruel spunea...

nicolle, helios, laura, dana,
merci encore! :)
am dus-o pe mewsette la veterinar. m-a costat aproape dpua milioane (vaccin + deparazitare interna si externa + carnetel + consultatie + nu stiu ce vitamine). mai trebuie sa pun deoparte 10 miliaone (1 mil consultatia + 9 mil operatie piciorus rupt si sudat asa)

are mersul lui charlot, sontac-sontac si mor de ras cand o vad cum se tine dupa mine. de fapt rad cu lacrimi, iar ea, saracuta, e atat de serioasa...; nu intelege ce-o fi atat de amuzant in jurul ei :P

Träume von Rosen spunea...

oh, dear, dar eu chiar sunt o pitzipoanca veritabila:))) seamana cu prima pisica din viata mea:( la cat mai putine cheltuieli si cat mai multe bucurii...
jean-tom.

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
ai făcut un lucru extraordinar...E atât de drăgălaşă pisicuţa ta. Îţi va fi foarte fidelă şi nu te va "traduce" niciodată .Trateaz-o cu afecţiune... Povesteam cuiva că o pisicuţă luată de mine de la un centru de pâine ( mama motănelului care a murit ) oftează des, iar persoana respectivă mi-a zis că toate animăluţele abandonate oftează... Sper că a ta e mai veselă...

pantacruel spunea...

serban,
mewsette a mea (schioputza, charlie chaplina) toarce neincetat de cand am gasit-o. am inteles ca daca pisicutza toarce este multumita 'Ef-Ef'! (cum ar spune elocika) :)

Anonim spunea...

mewsette-draguta foc!pisicuta-nevestica- foarte talentata!gestul tau- emotionant(dar,nu neasteptat:) )anadana

cinemavictoria spunea...

Buna. La ce cabinet ati fost? Pare cam scump, nu ca Mewsette n-ar merita, dar sa stii ca nu intotdeauna cabinetele cele mai scumpe sunt si cele mai bune. Va recomand Ortovet, pe strada Fetitelor (in apropiere de fosta Hala Traian), medicii sunt foarte profesionisti, implicati si sufletisti si au preturi mult mai rezonabile. In plus, dr. Liviu Gaita e expert in probleme de genul asta, fracturi etc., el alege intotdeauna cea mai buna solutie. (Puteti merge si sambata sau duminica dimineata, dar intrebati in prealabil daca dr. Gaita e de serviciu.) Vezi ca au si site, poti arunca o privire. Pt. radiografie cred ca puteti merge la Facultatea de medicina veterinara pe str. Masina de Paine. Multa sanatate frumoasei!

pantacruel spunea...

anadana,
esti (prea)draguta. ca de obicei, de altfel :P

cinemavictoria,
multumesc pt sfaturi. chiar zilele trecute am auzit si eu ca ii pot face o radiografie la facult de medic veterinara. o sa ma interesez si de domnul dr gaita. merci din nou :)