marți, 13 aprilie 2010

keyser söze

cine e keyser söze?
'se presupune că e un turc. unii spun că tatăl lui era un german. nimeni nu credea că există cu adevărat. dealtfel, cea mai mare realizare a diavolului este că a convins lumea că nu există.

mi-au spus o poveste despre el, petrecută în turcia, pe care am crezut-o. o bandă de unguri voiau să-şi facă propria lor mafie. şi-au dat seama că pentru a fi puternici nu le trebuie arme, bani sau mulţi oameni. le trebuie doar curajul de a face ceea ce alţii n-ar avea curajul să facă. după o vreme, au devenit puternici şi au venit după söze. pe atunci era la început. se spune că doar făcea trafic de droguri.


au venit la el acasă într-o după-amiază ca să-l convingă să le paseze lor afacerea. când s-a intors acasa, şi-a găsit nevasta violată şi copiii ţipând. ungurii ştiau că söze este dur, nu era de glumit cu el. aşa că i-au arătat că şi ei vorbesc serios. i-au spus că vor teritoriul lui, impreună cu toată afacerea.

söze s-a uitat la chipurile copiilor si sotiei si le-a arătat acelor bărbaţi puternici ce înseamnă cu adevărat puterea. le-a spus că mai bine îşi vede familia moartă, decât s-o lase să mai trăiască după o asemenea zi. l-a lăsat pe ultimul ungur să plece. a aşteptat ca ai lui să fie înmormântaţi şi apoi a pornit pe urmele celorlalţi. le-a omorât copiii. le-a omorât nevestele. le-a omorât părinţii şi părinţii prietenilor lor. a dat foc caselor în care locuiau, prăvăliilor în care lucrau, a omorât oamenii care le dăduseră bani şi după aia, uite-aşa... a dispărut!'

(the usual suspects)

3 comentarii:

als spunea...

gind la gind:

http://agenda.liternet.ro/articol/11057/Mihai-Iovanel-Alex-Leo-Serban/De-la-Apocalipsa-la-Twitter-trecind-prin-Keyser-Soze.html

:)

pantacruel spunea...

am gasit...
m.i.: ce personaj negativ ţi-ar plăcea să fii într-un film clasic?
alş.: keyser söze forever. e deja clasic 'the usual suspects', nu?


p.s. 1
si nici macar nu ne-am vorbit ;)

p.s. 2
intrebarile astea de 'oracol de clasa a 8-a' sunt orcium cele mai tari forever. parerea mea :p

p.s. 3
scapasem cativa 'copii' fara de-al treilea 'i'. abia acum am vazut si am corectat.
sorry.

florin spunea...

@als
Spuneti drept, nu-i asa ca eruptia vulcanului v-a dat o mica speranta de Apocalipsa? :)