miercuri, 27 aprilie 2011

cu ochii-n 3,14zdă (XVIII*) / pidosnicul kostas venetis

foarte rar un scriitor român se poate ridica la nivelul marilor autori nord-americani (mai mult sau mai puțin contemporani). octavian soviany o face cu naturalețe și, mai ales, cu grație ucigătoare în 'viața lui kostas venetis', acest incredibil (și cel mai savuros - alături de 'pupa russa', și mai nerușinat, și mai pârjolitor ca un fier roșu) roman autohton citit/descoperit în ultimii ani.
'acasa maică-mea ne primea pusă pe harță. îl ocăra pe tata, care se strecura ca un șoarece, pe vârfurile picioarelor, în odăița lui de lângă bucătărie, iar mie îmi arunca rânjete de batjocoră, căci proaspăta mea aplecare spre băutură îi stârnea parcă un soi de bucurie ascunsă.
de multe ori ne primea despuiată pe jumătate și atunci privirile mele începeau să frigă iarăși de poftă, încercând să se strecoare sub poala cămășii ei scurte, unde se ascundea taina trupului de muiere.

maică-mea îmi observa căutările pofticioase și scornea mereu câte un modru ca să-mi supună carnea la cazne: întârzia mult înainte de a pleca la culcare, legănându-și crupele grăsulii, în timp ce se prefăcea că scotocește pe policioara de deasupra lavoarului, unde-și ținea săpunurile cu miroaznă dulce de trandafir, ori își lasă din senin cămașa să alunece până aproape de mijloc și se apuca să-și stoarvă cine știe ce punct negru de pe una din țâțele ei dolofane. sau se apuca să culeagă vreo scamă de pe podeaua de cărămidă, dezgolindu-și coapsele până la șolduri și lăsându-mă să-i sorb din ochi curul rotund ca un bostan.

apoi, într-o seară, s-a întors brusc cu fața spre mine și m-a întrebat dacă vreau să-i văd pizda.

cămașa căzu, iar pântecul despuiat al maică-mii se ivi cu nerușinare în fața simțurilor mele înfierbântate până la nebunie.
la vederea părului negru și creț, care îmi pârjoli ca un fier roșu pupilele, am scos un urlet de groază, ca și cum aș fi zărit o stafie, și mi-am acoperit ochii cu palmele'

octavian soviany - 'viața lui kostas venetis' (pag 78)

* telenovelă foileton
cu ochii-n 3,14 zdă (I) / o. nimigean
cu ochii-n 3,14zdă (II) / dragă miruna
cu ochii-n 3,14zdă (III) / la vida de los peces
cu ochii-n 3,14zdă (IV) / léolo
cu ochii-n 3,14zdă (V) / naked books
cu ochii-n 3,14zdă (VI) / vorbuliţe & jargoane
cu ochii-n 3,14zdă (VII) / bad sex award
cu ochii (si urechile)-n 3,14zdă (VIII) / movies
cu ochii (si urechile)-n 3,14zdă (IX) / expresii cu p
cu ochii-n 3,14zdă (X) / florilegiu onomastic
cu ochii-n 3,14zdă (XI) / by cinesseur
cu ochii-n 3,14-zdă (XII) / paz de la huerta (boardwalk empire)
cu ochii-n 3,14zdă (XIII) / niște râioși
cu ochii-n 3,14zdă (XIV) / în 3,14zda româniei contemporane
cu ochii-n 3,14zdă (XV) / romantic porno. by florin piersic jr
cu ochii-n 3,14zdă (XVI) / liz
cu ochii-n 3,14zdă (XVII) / pofticiosul viorel (românia pitorească)