sâmbătă, 20 octombrie 2007

cum am devenit telenovelist. ay, ay, ay...

nu este un film, nici un episod dintr-un serial de succes. este povestea unei (unor) generatii in secvente. in flashback-uri si in etape.
oameni diferiti, din categorii, locuri si varste variate au fost interconectati – inainte de aparitia internetului – in acelasi timp.
ani la rand.
au avut senzatii si temeri comune, si-au pus intrebari asemantoare si au impartasit pasiuni colective.
au trait captivi, au fost dependenti, s-au inrobit din proprie dorinta.

din cate imi amintesc, primele mele ‘lumini si umbre’ au aparut undeva pe la sfarsitul anilor 70, inceputul lui 80, cand inca nu deprisesem tainele buchisitului. il puneam pe tata sa ‘imi citeasca scrisul’.

blestematul si afurisitul de jr ewing zambea cinic pe intreg ecranul alb si negru si toata lumea era ingrijorata de soarta lui bobby. atunci a inceput totul…



a urmat, apoi,
nu mai conteaza ordinea,
nenorocire dupa nenorocire…

escrava isaura
omul din atlantis
planetata na maimunite
muppets
columbo
m.a.s.h.
star treck
lassie
highlander
doctor quinn
baywatch
midnight caller
melroce place
ally mcbeal
si beverly hills 90210
apoi… cheers
maddie si david
mostenirea familiei guldenburg
capcana timpului
la piovra,
twin peaks
cracker
clanul soprano
profiler
the x files
familia bundy
friends
seinfeld
lost
prison break
etc
etc
(si cate or mai veni...)

41 de comentarii:

Aky spunea...

:)) savuros. Ma cheama pasional Gardel, dar cand revin voi degusta bob cu bob. Felicitari Panta von Crudus :)

Anonim spunea...

Salve, Panta. Acum, vazand afisul filmului, am inteles de ce avea nevoie Hasselhoff de pluta aia miniaturala: era ca sa ascunda, nu ca sa salveze.
Omului trebuia sa i se dea spor de periculozitate la filmari :)

verbiaj. spunea...

mie mi-a placut cand l-au ciuruit pe comisarul cattani.

alexedi spunea...

am pus comentariul gresit, scuzati, il pastez aici, contand pe panta (papofonie) sa il stearga pe celalalt. deci:

m-am trezit. ia sa vedem noi, deschidem doua pante...
in real time:

1. pamela, voiam sa ma casatoresc cu ea. la a doua difuzare, imediat dupa revolutie, aveam o afinitate pentru sue ellen. pe lucy nu am suportat-o niciodata.

2. ungazunga lunghe, nici pana acuma nu stiu ce inseamna.

3. ia la bobby iar! beleaev. pe langa mine, fan sefe, mamaitza se uita cu religiozitate. in fine, cred ca e impropriu spus "religiozitate"- sa-i zicem, asa, mai delicat, nostalgia vigorii :)

4. maimutite! tata era si el tanar atunci. venea de la serviciu, lasa geanta in hol si traversa casa mergand in maini.

5. vai, shindobato, shindobato...

6. Din nu stiu ce motiv, bunica (bunica diferit de mamaitza) a capatat porecla 'secretara peggy' (oare are alt referent?).Hhahahh! Si Irina a zis o data amuzata ca eu si bunul meu amic Stefan parca suntem cei doi tataici de la balcon, cum naiba i-o chema.

7. Columbo, legenda ochiului mort, ce frica mi-era de ochiul ala.

8. MASH, cred ca cel mai bun serial facut vreodata.

9. "Captain's log, supplemental. Star date..." Si: Martina Sirkis! La loc de cinste in panoplia fanteziilor mele pubere.

10.Am fost tare dezamagit afland ca Lassie a fost si fata si baiat.

11. Duncan McLeod si balonul din piele. Si coada aia de renegade hahahah.

12. Draga de ea... Personaje favorite: Domnu ursuz de la bar, Dansand cu Norii. Si, normal, Dr Quinn, emancipata:))

13. Doamne, sunt stors, stors deja. Good night America wherever you are, era un episod in care unu avea un frate imaginar, Harold.

14. TWIN PEAKS. Cel mai bun serial al anilor 90, o minune faptul ca a fost difuzat la TV, ce vremuri. L-am vazut si la bulgari, dublat, asa eram de fan. Bob, piticul- m-au urmarit mult timp. Tin minte PERFECT fiecare personaj. Clar, serialul vietii mele.

15. Nu stiu de ce nu am vibrat la sofisticarea newyorkeza de tip Seinfeld.

16. Cracker, Dosarele, Millennium. Casa galbena.

17. Clanul Soprano, ultimul superserial recent, dupa parerea mea.

Lost nu m-a prins, Prison Break vad ca nu ma prinde, mai ales dupa Oz. Dupa Sopranos, sunt curios cand o sa ma mai trezesc asteptand Ora Serialului.

Pantule, adevarat, munca de sisif aici. Te ung Prim-Arhivarul nostru.

Anonim spunea...

Excelent gandit postul, bravo!
ps: am comentat aiurea mai devreme, in cu totul alt loc, scuze :)

Anonim spunea...

Elena .Si eu imi amintesc cu multa placere o parte din cele amintite de dumneavoastra., Dalas din vremea trecuta si inca doua, trei din din vremea prezenta sau aproape prezenta. Dar acum nu pot sa ma mai apropii de cele care exista, nu din snobism, nu de frica celor ce dau cuvantului telenovelist o conotatie priorativa ci pentru ca ma deranjeaza dialogurile previzibile.Am o prietena buna femeie desteapta , poate mult mai desteapta decat cei care le ironizeaza prin media, asa inchipuindu-si ei ca sunt elitisti ,ea vede in continuare ,incearca sa deschida cu mine o discutie dar nu mai reuseste sa ma aiba partener. De ce , ma intreb singura uneori....

piatra fara nume spunea...

fan absolut mash si seinfeld.

OANA DESPA spunea...

So, m-asteptam la ceva despre fotbal. :)) Nu pot spune ca am fost devoratoarea tuturor serialelor de care vorbesti, dar pe cateva nu le-am ratat din cap in coada.

As incepe cu Beverly Hills care mi-a adus o colectie impresionanta de abtibilduri lipite pe birou, si dezamagirea ca parul meu nu va sta niciodata ca al Brendei sau al lui Kelly.(daca ar fi fost vremurile astea.... :))

As continua cu Twin Peaks si "lucrurile nu sunt ceea ce par". A, si trebuie sa recunosc, imi placea de Special Agent Dale Cooper.La nebunie!:)

Inchei cu Ally McBeal, femeia visurilor mele. :))))

Am invatat melodia de la Familia Bundy si din restul am vazut episodic cate ceva.

Mi-as permite, daca nu e cu suparare sa le asez in seria ta si pe MIHAELA, fata aia de la opt fara zece pe care eu recunosc ca o urmaream cu sufletul la gura si pe Arabela.

pantacruel spunea...

adrian georgescu,
ma simt onorat ca ai acceptat invitatia la 'film'. recunosc, nu prea eram atent la serialul acesta, pt ca aveam ochii lipiti de pamela. abia acum la 'reluare' imi dau seama ca ai dreptate... tot greul l-a dus in carca hasselhoff.


verbiaj,
sigur nu ai chinuit pisicute cand erai mic. fara ghilimele:)
la substantiv ma refer, desigur...


alexedi,
de acord cu tot ce zici matale. mai putin cu partea finala. lost si prison break nu te-au prins. mi-e greu sa cred ca ai incercat sa le dai vre- sansa. sunt facute in asa fel incat daca ai pus putin pe limba nu mai scapi de ele toata viata.
deci, mai incearca o data macar cu prison. va trebui sa iti iei concediu si crema pentru cearcane. pentru inceput...


meplusmyself,
te mai astept la un episod:)


elena,
toti avem prejudecati. nu cred ca sunt bune serialele acestea. sunt cronofage, desigur. ca si blogurile. creeaza dependenta. dar sunt sigur ca va trece si valul asta...:)


yume,
as spune ca scrii ca shakespeare (in love), pt ca te citesc, si dansezi ca... elaine (benes), pentru ca doar imi imaginez...


oana,
so...
si eu care credeam ca pot ramane incognito toata viata. dar se vede treaba am fost deconspirat:)
de acum va trebui sa fiu mai sociabil...
la clipul cu ARABELA am renuntat - toate gasite aveau peste 9 minute! - iar pe MIHAELA nu o gasesti nici cu politia comunitara. poate doar melodia (interpretata de margareta paslara) sa mai existe prin vreo arhiva... o s-o mai caut:) (cu lumanarea)

pantacruel spunea...

verbiaj,
era si un semn de intrebare pe acolo - "?". in raspuns. l-am mancat. ca de obicei

alexedi spunea...

lost, primul sezon: fain. repetitiv, da fain. apoi m-a pierdut. prison break 'inca nu ma prinde'- deci inca urmaresc, sa vad daca ii acord sau nu ce zici tu.
respect din nou pt munca titanica depusa!

verbiaj. spunea...

imi amintesc de cattani, murind penibil, nu mai termina sa moara, mi s-a parut exagerata faza. serialul l-am iubit. in rest, enervat si frustrat de finalul din twin peaks, la dallas imi faceam dus, ca venea presiune mai mare la apa calda cand se dadea serialul (imi placeau mai mult reclamele la kent). fan lost, dar, mai ales, fan prison break. baywatch... nea david strica serialul, era cel mai urat de pe acolo. am mai fost disperat dupa bh 90210, deloc dupa melrose. nebun dupa seinfeld; friends ma lasa rece.

trestie spunea...

oh, ce avalansa siropoasa...
acum ma simt old & stupid (sunt mai "veche" decat Dallas???!) si nu-mi vine sa cred ca nu va citesc din spatele gratiilor de la Sapoca dupa cate prostii am putut sa vad (intr-un mod repetat, ambitios si staruitor as putea spune!).
DAR, recunosc, twin peaks mi-a lasat o urma. am visat nopti la randul, luni de zile, ani de luni... piticul acela urat. si inca nu suport gresia in 2 culori (alb si negru)...

Aky spunea...

Sunt chior de oboseala, oi reveni Panta, daca primesti. Momentan zic - tare frumos, in cel mai curat sens, efortul depus pentru bucuria celor ce-ti trec pragul. chiar ai muncit la asta. In loc de vreo postare copiata din vreun ziar, tu chiar le muncesti, pui particele din tine, si pentru asta te declar din categoria "sufletel".

piatra fara nume spunea...

panta, sa stii ca m-ai nimerit cu elaine la partea cu dansatu. la aia cu steeeellllaaaaa (pe care o mai vad din cand in cand, nu ma pot satura de ea) nu inca, da daca se intampla promit sa iti spun. :)
apreciez efortul din spatele insemnarii.

Anonim spunea...

Oana,

cred cred ca toti tinerii din perioada aia [mijlocul anilor '90] isi lipeau abtibilde. Eu stiu ca avea usa de la dormitor plina.:))

La Twin Peaks, inchideam ochii cand aparea "Bob" cu ranjetul lui. Eram prea mic. :D

Apropo, "Verdict: Crima!" este in lista? Parca nu l-am vazut. Era super serialul, iar Angela Lansbury juca super bine. :)

runbaby spunea...

Ehei, senor vivir para :), ce insiruire de forta ai facut. Sa imi aduc si eu umila contributie de amintiri personale... Imi amintesc cum plecam duminica la 6.30 din depechoteca de la Zalomit ca sa vizionez la 7 trecute fix Dallas cu familionul. Aveam 15 ani si ma simteam libera si rebela :)). Twin Peaks, da, cred ca si acum mi-e oleaca teama de Bob, iar femeile de acolo mi se pareau fascinant de frumoase (eu fiind undeva in categoria doamnei cu butucul :))...

Mi-am varat nasul prin toate cele de le zisesi, imi amintesc cu drag de Quantum Leap, care ma captiva dintr-un motiv care in continuare imi scapa :)). I was a sucker for happy endings, I guess.

Ally mi-a pricinuit durerea de nespus de a auzi din gura iubitului de la acea vreme o replica spusa initial de Billy lui Ally: "Pe tine dragostea e irosita, caci esti vesnic nefericita". Era adevarat, la vremea aceea :). Dar si multe rasete, nostalgii si lacrimi. I loved that show.

Nu le-am avut jamais cu Millennium, Lost or Prison Break. In schimb, am fost fan in delir al lui Six Feet Under si al lui Sex and the City. O replica geniala pe care am auzit-o despre cel din urma suna cam asa "Madonna si Sex and the City au facut mai multe pentru emanciparea femeilor decat 100 de ani de feminism". Fair enough :).

Cred ca serialul in care m-am regasit cel mai bine e un cocktail de 30% Ally McBeal si 70% Sub pamant SRL. Merci de invitatie, a fost o plimbare placuta pe niste alei acoperite de un covor gros de frunze.

Plecaciune.

Anonim spunea...

interesanta istoria domnu' panta. cred ca le-am vazut pe majoritatea. de fapt, la seinfeld ma mai uit si acum. am vazut fiecare episod de cate trei ori.

si mai adaug si eu: 'crimele din midsomer' :) cred ca singurul serial relativ nou la care ma mai uit. cum de mor atat de multi intr-un orasel atat de mic? cum?

Unknown spunea...

Pantagrule daca nu ti-am spus repet(cum ar zice un clasic)nu am gustat niciodata serialele din motivul simplu ca as inebuni de nervi sa mor inainte de finalul unei serii. De vazut am vazut episoade din aproape toate serialele enumerate de tine mai jos. tehnica moderna cei drept iti permite sa bagi seriale cu polonicul, cate 15 episoade intre-o zi, cum am facut cu Prison Breack. Am sa pregatesc o mini pastisa(desi e mult spus) dupa postul tau.

greenfield spunea...

Foarte interesanta incursiunea in trecut. O munca asidua sa le grupezi. Mi-a facut mare placere sa revad Muppet's Show, erau nostimi foc.
Recunosc, din ultimele doua seriale, mai noi, nu am vazut nici unul...

Anonim spunea...

cel mai mult m-a miscat mutra timpa a lui patrick duffy in omul din atlantis. din twin peaks am ratat primele episoade si nu m-am mai uitat deloc desi toata lumea imi spunea ce pierd. mash rules, cheers era f simpatic, mai era si taxi, cu andy kaufman. cit despre seinfeld, duc o viata de kramer, asa ca e serialul cu care m-am identificat cel mia mult. beverly hills - never.

pantacruel spunea...

alexedi,
ai dreptate cu lost.
o idee cel putin interesanta, glisarea continua din prezent in trecut, prezentarea pe rand a povestilor tuturor personajelor.
a prins la public. mai ales ca amalgamul de naufragiatul si dosarele x avea garantat succesul din plin


verbiaj,
mi-am revenit. simt o mare usurare, acum.
deci nu erai sadic!
erai normal ca si noi.
buna ideea cu dusul in timpul serialul preferat al locatarilor. mereu ai avut solutii:)
iar cattani trebuia sa moara o data si odata. eu tineam cu tano. cu remo girone adica...


trestie,
adica nu iti place nici 'batrana doamna', juventus. tot(i) albi si negrii. twin peaks nu avea cum sa nu iasa colosal. a fost facut de marele david lynch. eram fanul lui dinainte de twin peaks. de acolo bobbby brigs (dana ashbrook) era personajul meu preferat. si nu numai al meu:)


aky,
boiere aky 'cel chior de oboseala', te astept sa te dezmeticesti!


yume,
sunt, in continuare, cu ochii pe dumneata. poate ne veselesti cu vreun dans. vreodata:)


forast gamp,
verdict crima...
parca. parca l-am ratat.
sau nu?
oricum, mai sunt o gramada de seriale de care am uitat , nu numai eu, dar ne vom aduce aminte de ele pana la batraneste. ca preau au fost o droaie!


runbaby,
(ce bine suna 'runbaby' dupa 'forast gamp'...!)
le spui asa de frumos, multumesc. sa stii ca m-am gandit la
'six feet usi 'sex and the city'. dar nu stiu cum am utat sa le trec...
am mai zis, au fost prea multe!


underhill,
salut, ma bucur pentru noii veniti pe aici:)
de 'crimele din midsomer' nici macar nu am auzit. dar daca zici ca e absurd, mai multe crime decat poate suporta oraselul, trebuie sa fie incitant.
o sa-l caut ca un nebun.
daca e ceva bun si eu nu stiu? :)



dede,
o, batrane...
astept minipastisa ta.
dar nu e cazul sa te mai obosesti cu asa ceva.
dar daca insisti... :)


greenfield,
salutare si tie maestre.
nici ca americanii, ...timpului pierdut
ar putea inventa ceva mai bun decat 'muppet's show'.
am revazut pe youtube cativa mari invitati pe acolo. il amintesc doar pe johnny cash. cu chitara cu tot...

pantacruel spunea...

lorgean,
salut,
de omul din atlantis nu vorbi urat.
plangeam o saptamana atunci cand ai mei nu ma trezeau noaptea, cand ma dobora somnul, sa vad ce a mai facut omul amfibie.
nu mai trebuie sa spun ca incepusem sa-i imprumut din ticurile tampite. in gimnayiu fiind...
pai daca eram fan :)

pantacruel spunea...

greenfield;
'americanii, specialistii timpului pierdut'
am vrut pentru ca sa spun.
dar nu mi-a iesit :)

Unknown spunea...

Pantacruele ai starnit multe nostalgii din cate vad.

pantacruel spunea...

dede,
draga,
cum ar spune un amic destoinic, unul dede, 'fac si eu ce pot'...

Aky spunea...

Abia amu te-am putut savurat in tihna, gurmedule si daruitorule de lucruri frumoase ce esti.
Pe J.R. iarta-l totusi, te rog (stiu ca a avut probleme pe strada in viata reala, il oprea lumea si il soma sa il lase in pace pe frati-su). Rau rau, da ghidus tare.Il urmaream numai cu ursul de plus preferat in brate, era jale daca nu-l gaseam prin casa cand incepea. Ah, mai stiti si clasicele reclame la Kent, din care nu intelegeam o iota - ce are fumatu cu yachtu si de ce-s toti asa fericiti pe-acolo?!
Muppets, Columbo.. dragi, as revedea si azi. Pentru MASH chiuleam de la scoala (ca si pentru Inima Salbatica, daca mai stie cineva, chiar am bosit la ultimul episod). Iar Data din Star Trek - savuros, cred ca ma identificam cel mai mult cu el.
La Dr Quinn salivam spontan. Si dupa ea (genul de amazoana si femeie cu cojones care imi place), si dupa el (genul de barbat puternic si bland cum nu mai exista decat in rezervatii ocrotite de stat).
Baywatch-ul nu m-a prea prins, decat ca l-am descoperit pe Haselhoff. Altfel, ma niervau gagicile alea gonflabile, cand io stiam clar ca nu exista fatuca fara un picutz de celulita, sau care sa fie machiata 24/24.
Pentru Beverly, inainte de o slujba de Inviere am lasat loc la biserica si m-am intors fuga acasa ca sa prind episodul, intarziind la slujba.
Maddie si David - una din cele mai erotice si fermecatoare relatii telenovelistice, splendid, chiar uitasem de ei.
Inca o data, PantaRex, plecaciune pentru muca migaloasa facuta pentru bucuria noastra Reaminteste-ne, cronicar pretuit, de lucruri frumoase, asa cum faci de cand te-ai nascut virtual, si Aky, cel putin, va inchina in sanatatea ta. La modul real si sincer.

Anonim spunea...

Daca as fi vazut "Dallas" dupa "Omul din Atlantis", m-as fi mirat cum de-l lasa Pamela pe Bobby sa puna mana aia cu pielite intre deste pe ea.

pantacruel spunea...

Aky,
boierule al mintii,
vezi cat au mai patimit oamenii pentru eroii lor de pe ecran?

legendele mai ult sau putin adevarate despre 'dallas' sunt cele mai multe si mai placute.

mai stii ce isterie mondiala s-a petrecut in momentul in care jr a fost impuscta?
cred ca a fost prima inviere (cum suna, aproape blasfemiator!) ceruta de public.
toata lumea nu se mai intreba cine l-a ucis pe jr ewing? pe cine mai urau ei de acum inainte. asa ceva nu era posibil. nu se putea concepe...
lumea devenise dependenta de 'telenovele' si nu te puteai pune cu cientul, sufletul comertului. asa ca degraba l-au adus inapoi dintre cei impuscati bine si definitiv...


si cate si mai cate...

despre muppets ce sa mai zic, singurul meu regret e ca eram prea mic atunci si nu intelegeam ce e cu toti 'nasoii' aia invitai pe acolo. si ce nume mari erau. ce shuwuri , ce vemuri...

da aky,
asa imbtarnim incet, incet,
amintuindu-ne cu drag de vremurile apuse.
ca tare mai frumos era cand eram noi...

pantacruel spunea...

adriene, adriene,
nici nu stii,
cat de nedrept incepi sa fii...:)

pai cum tocmai pe mark(!) - cum as putea sa uit tocmai acest nume??? -tocmai pe omul din atlantis te-ai gasit sa-l persifelzi.
pe idolul copilariei noastre?

voi reveni, ca am o sedinta... :)

pantacruel spunea...

to be continued...
gata, am revenit.
asadar,
adriene...
(apropo, frumos video-ul cu kimi, la tine pe blog. de cand ma stiu am tinut cu mclaren. deci am tinut si cu kimi, dar a plecat. ieri am suferit putin pt ca el a castigat...!, paradoxal, nu?)

ce ai cu mark?
cu eroul din atlantis. toti aveau ceva cu el, vroiau sa mi-l omoare...
acum si tu.
eu cred ca esti putin invidios! chiar arata bine omul, pe vremuri. eu unul ma credeam omul din atlantis.
ii preluasem si ticurile. mai mult, imi puneam piele de gaina sau ce gaseam pe maini, ca sa fiu si eu mai din atlantis.
nu imi pasa deloc de pamela aia... dar o iubeam in ascuns pe elizabeth (asa o chema,tin minte ca acum!) :))

bag mana in foc, ca urmareai si tu ca un nebun serialul!
iar muzica...
muzica... o fredonam de 35 de ori pe zi, de dimineata , in timpul orelor, evident, pana joia cand incepea episodul urmator!

daca pierdeam vreunul dintre episoade, eram terminat.
nu se mai intelegea nimeni cu mine.
incredibil cum poate crea dependenta un... telenovel din asta.

pantacruel spunea...

si inca ceva
AKY,

voi reveni cat de curand
cu ceva si mai si.
imi place ca iti place...
(si imi place sa promit!)

de aceea voi munci si mai mult pt bucuria sufletului dumitale.
ca le zici atat de frumos,
incat nu te poate refuza omul:))

Aky spunea...

Cand te citesc Panta parca cresc in ochii mei, zau asa :). Cred ca ne despart cel putin 4-5 ani, insa tot nu dau voie sa faci vorbire de imbatranire. A revizita lucrurile frumoase care ne-au bucurat candva (oameni, locuri, povesti) e Ginsengul si Gerovitalul sufletului, dragule Povestitor. Iata dovada, cati au raspuns cu zambet la telenovela pantagruesciana

Voua nu v-au provocat traume unele seriale? Mie da. Fam.Bundy. Pe bune ca ma gandeam sa raman cast sau sa donjuanesc toata viata, daca in Halul ala arata afacerea matrimoniala. Intre timp am mai cugetat, totusi.
Da de Lorenzo Lamas in "Renegatul" mai stie cineva? Am eu o gagica ce era total mesmerizata de individu ala pe motorul lui, mama lor de muschi..

Cred ca nu putem astepta decat lucruri faine de la tine, Panta. Inca o data, ma bucur de cunostina :)

zuzeta spunea...

cu intarziere ma infatisez
ca sa-ti povestesc
il iubeam pe "calu", cainele din pistruiatul
tineam cu ray, fratele cel mereu neindreptatit (ori cel putin asa-l percepeam eu) din dallas
din lumini si umbre imi amintesc coloana sonora, mqa trezesc uneori fredonand-o, ca sa vezi ce impact
om bogat, om sarac, la naiba, nu mai stiu nimic, dar ma uitam cu mama
sclava isaura, desigur, mi-a ramas adanc infipta in memorie. si-acum cand ma enerveaza treburile casnice ma revolt si sustin ca "io nu-s sclava isaura", iar fiica-mea se uita mirata la mine, de unde dracu' am scos personajul asta?!
linda karatista, la StudioX pe bulgari. incepea tarziu si de fiecare data aveam discutii cu familia legate de ora de culcare

apoi casandra, una dintre primele telenovele, cred. am urmarit serialul, parol, o poveste cu o tiganca. altceva nu-mi amintesc.
twin peaks am urmarit cu sufletul la gura niste episoade, dar ora de difuzare a serialului intra in conflict cu iesirile in oras cu prietenii, asadar am optat pentru a doua varianta. am revazut serialul la mult timp dupa aceea.
si
ma opresc.
in general, cu minore exceptii, n-am fost tocmai fan seriale. mai ales daca actiunea se continua de la un episod la altul, pentru ca ma enerva teribil sa astept o saptamana ca sa vad ce se mai intampla.
intamplator, zilele trecute am deschis televizorul la ora la care se difuza pe pro "tanar si nelinistit". si am recunoscut personajele pe care le-am zarit, pe acelasi program, la aceasi ora, acum zece ani. :)

una dintre primele telenovele

zuzeta spunea...

(ultimele cuvinte n-au legatura, au ramas agatate cumva!)

dragos s. spunea...

ce vremuri....mc panta de amintiri..;)

pantacruel spunea...

zuzeta,
zuzeta...
'calu' ce personaj a fost asta. tin minte ca daca vedeam vreun caine lup pe undeva ii ziceam direct calu' nu mai stateam la discutii...
dar din pistruiatu cel mai mult imi placea de doamna invatatoare. invatatoarea lui mihai plesu, pistruiatu, adica. era atat de finuta si de buna... la suflet. si la suflet, se vedea cu ochiu liber.

iar 'balbaiutu' si 'suciu' ce memorabili si astia doi. jucau cam bine oamenii pe acolo, pt un film din acele vremuri

de casandra si alte d'astea nu stiu. singura telenovela veritabila pe care am p[rns-o a fost sclava. atat. si mi-a ajuns :)

pantacruel spunea...

da, dragos,
ce vremuri.
au ramas doar in cutiuta. si de acolo putem numai sa le ne napadim din cand plamanii cu mireasma lor catifelata...

ti-am vizitat acum putintel blogul.
arata bine. trebuie sa fii (cam)publicitar...
interesant. o sa-l mai urmaresc.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=NipUNWpRAC8

De serialul asta isi mai aduce cineva? :))

Eu nu cred ca aveam mai mult de 4, 5 ani cand rula. Totul e vag si nu mi-aduc aminte decat de niste plantatii de cafea. :)

pantacruel spunea...

forast gamp,
este sclava isaura.
pe care am preyentat-o seja
(stii sigur melodia... unga zunga unghe...)
esti, prin urmare,
mai mic decat multi altii dintre noi.

dar nu-i nimic,
urmatoarea tema iti va starni amintiri dintre cele mai frumoase.

ai doar putintica rabdare.
am nceput sa lucrez la dumneaei...

Anonim spunea...

Ups. my mistake. nu-l vazusem. :)