miercuri, 17 octombrie 2007

un scuipat. pentru cantidat

scriu aceste rînduri în puţinul timp care mi-a mai rămas pînă cînd iscoadele lui nea gigi, sau chiar însuşi marele cavaler al adevărului, luminii (licht, mehr licht) şi al sifoanelor, mă vor da în gît şi pe mine. ce dacă nu sunt “rege”. si nici măcar bufon.

(- Aveam, la Opera, o prietena, era cea mai frumoasa de acolo. Ea avea o prietena si i-am facut cunostinta lui Hagi cu ea. Dar el o voia si pe prietena mea. I-am zis: Ba, nebunule, asta ma iubeste pe mine, esti nebun? Cum sa ti-o dau? Adica eu l-am combinat, ca el avea cantonamente, meciuri... )

mă vor lăsa şi pe mine în curul gol. lumea întreagă şi în special nevastă-mea, victor piţurcă şi tovarăşii de pahar ai lui patapievici vor afla cum m-am scăpat eu prin clasa a 4-a în pantaloni, chinuit dinspre şcoală spre casă de o navalnică diaree.

( - S-a indragostit el de o balerina, de la "Melody". Fata asta venea cand termina programul la Cabaret, statea pana la 1 noaptea, se pupa cu el si apoi pleca acasa. Doua saptamani, seara de seara, ne distram.)

sau cum m-am ascuns, curios nevoie mare, pe la 4 sau 5 anişori, într-un loc ferit împreună cu fetiţa femeii de servici şi... sau cum am furat o eugenie, şi cîte şi mai cîte.

( - El m-a innebunit, ca aia doar il pupa si pleca acasa. Asta avea un prieten mai barosan ca el pe vremea aia, de aia nu statea cu Hagi. Mama, ce il injura Hagi pe ala, dar nu cu rautate. Iti dai seama ca lesinam de ras.)

tipul e oricum bine informat, dar şi bine intenţionat.
important este că nu doreşte să facă ce face şi nici să spună ce spune. dar le face şi le spune.

(- I-am zis: Gica, nu-i da doar tigari, da-i bani, 2.000 de lei, ca data viitoare te combini cu ea. Daca ii dai bani, se considera ca o intretii. El: Gigi, mi-e rusine, cum sa-i dau?. Eu i-am zis: Bă, da-i banii! I-a dat. )

se împute pe zi ce trece, putrezeşte de viu, mirosul lui pestilenţial la ore de maximă audienţă ne intră în case (cine ne pune să ne uităm în gura lui?)

(- Mie nu imi convenea ca aia isi batea joc de el, ca timp de doua saptamani doar il pupa... Eu am avut grijă de el, pentru că la 20-21 de ani, nu ştia să meargă pe stradă, iar eu, care eram mai mare, eram amfitrionul Bucureştiului.)

insă e şi normal să se împută în acest fel, de la cap spre coadă (unii dintre noi încă mai au coadă). de abia a recunoscut (cu sinceritate) că este... peşte. tipar.

(- Tata avea pachete cu bani şi eu eram o vedeta a high-life-ului bucureştean. Păi, dacă la ora 3 noaptea Hagi mă suna, să-mi zică faptul că s-a certat cu Balint sau cu Belodedici... Îmi spunea că-l făceau ăia pitic. Mie mi-era milă de el.)

un tipar lung şi subţirel, alunecos şi agil, care se hrăneşte cu hoituri. probabil la un ”ţipar” ca el s-a gîndit gunter grass cînd a scris ’toba de tinichea’ - după care numai cînd aud de acest cuvînt îmi vine să-mi vărs maţele...

****

la cata mizerie si flegma am adunat in toti acesti ani din partea oierului cantidat la presedintie ar cam fi timpul sa o redam inapoi beneficiarului de drept. cu dedicatie.
daca are cineva pofta de un scuipat, este invitatul meu. aici. si acum.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Daca imi promit serios ca o duci la destinatar, si pentru ca tu m-ai rugat poftim :hrrrrrrrrrrrrr, ppfthuuu

pantacruel spunea...

mersi dede,

o iau asa cum e, baloasa, tremuranda si plapanda, proapata si i-o duc intr-un suflet latifundiarului sa o deguste!

Unknown spunea...

M-am razgandit. Gigi nu merita nici macar acest efort.

pantacruel spunea...

daca observi, dede, vocea lui margineanu aduce putin cu cea a lui gigi.
deci asta, oierul, chiar a vorbit serios.
era peste! congelat.

Anonim spunea...

Excelent gandit postul, bravo!

pantacruel spunea...

elena,
mai rau este. cred,
ca si batranetea va fi tot o iluzie.
si ca nu vom fi invatat nimic din greselile tineretii...
?