marți, 19 februarie 2008

shine

abia se aşezase comod în fotoliu, după o zi de muncă, şi încerca să lege o discuţie cu nevasta-sa despre eurovision, cînd liniştea agreabilă a căminului a fost zguduită brusc din temelii. o vijelie năucitoare a smuls televizorul din balamale, a crăpat inima ecranului, a bubuit în tunete telecomanda, iar camera toată, melomană, a început să trosnească din încheieturi ca o monica bellucci de la p7 aflată în tandreţuri cu verbiaj.

tocmai erau asediaţi de ’shine’, piesa suedezilor de la biondo.
cântecul, atât de seducător şi de diferit în comparaţie cu bălmăjelile fandosite ale ‘elitei’ româneşti, i-a entuziasmat în asemenea măsură pe pantacruel şi pe minunata sa soţie, încât aceştia nu pricepeau cum de ceilalţi nu se lăsau la fel de tulburaţi de glasurile, trilurile şi vraja puternicului refren al celor 3 nordici.

’shine’biondo - eurovision 2008

şi numai pentru că acela era anul iubirilor delirante, ‘shine’ - de departe cea mai bună piesă la preselecţia românescă şi, dealtfel, singura pe care chiar şi un dede sau o aky, iubitori de muzică veche, melancolică, şi-o puteau aminti după prima audiţie – nu a avut rival la eurovision, unde a luat marele premiu, a devenit hit internaţional şi colcâie de atunci prin topuri ca şobolanii prin mahalale.

7 comentarii:

Unknown spunea...

Ca un ascultator de Dolanescu nu e cazul sa ma pronunt la nivel de Eurovizion.
Totusi acest concurs pe care il urmaresc doar accidental a lansat si o piesa care mi-a placut si inca imi mai place:Hold me now - Johnny Logan.
Nu ar fi rau insa ca previziunile pantacruelice sa se implineasca si muzica romaneasca sa triumfe la "Cantarea Europei" gratie unor suedezi.

verbiaj. spunea...

nu am reusit sa depasesc imaginea cu verby in tandreturi cu monica bellucci. coloana sonora a momentului respectiv a fost constituita doar de oftaturile ei magulitoare pentru mine. deci baietii de la eurovision sa mai astepte pana imi fac timp si pentru ei.

dupa ceva timp...

i-am ascultat. totusi, prefer sa raman la melodia respiratiei monicai.

pantacruel spunea...

dede(s), te rog,
nu ne mai lovi in moalele capului cu modestia ta proverbiala, precum cu o maciuca de baseball. sau oina!!!
dolanescu in vremurile lui bune ar fi facut furori la eurovision. in randul gospodinelor din fata televizoarelor. ar fi curs sms-urile garla, doar stii ca tipul avea carlig... :)

si apropo,
johnny logan asta, al tau, ce masina are???

pantacruel spunea...

asa verbiajule,
norocosule,

insa spune-ne si noua acum.
in acele momente unice, intense, pasionale,
monicuta gafaie sau toarce?
trebuie sa stim si noi!
se infioara in spasme sau urla ca un viscol siberian gatuit de emotie? :)

verbiaj. spunea...

face muuu. e atat de dulce...

pantacruel spunea...

verbiajule,
am ceva dubii la mijloc...
nu cumva monicuţa face ham?!
mă, sigur nu le incurci tu?

verbiaj. spunea...

face hau, miau si muu in acelasi timp. e o tipa pe cinste, iti spun!