marți, 1 septembrie 2009

eu si dostoievski

asa cum remarca si marele maestru international feodor mihailovici d., in jucatorul, in weekenduri, catre orele douazeci si doua, cand incep meciurile grele din campionatele puternice, raman in fata laptopurilor numai jucatorii autentici, loserii duioși pentru care nu exista nimic mai palpitant decat pariurile online.

eu nu sunt unul dintre ei, cum nici dostoievski nu era, insa amandoi mai cadem (cadeam) in patima ramasagurilor.
atunci cand un gol tamp, nepoftit, tarantinian loveste neasteptat in moalele capului, jucatorul este gata sa arunce in joc tot ce are in cont si, intr-adevar, exact atunci pierde cei mai multi bani. adica totul.

sambata seara, aveam un bilet exceptional de 2 lei – vreo 7 meciuri cu eventual castig 200 de lei –, cum probabil are si feodor pe lumea cealalta. iesisera primele 6 evenimente si mai asteptam milan –inter 1x, transmis in direct la tv. adica victorie milan sau meci egal. la pauza era 3-0 pentru inter, iar de la milan fusese eliminat macelarul gattuso. adio castig...

in acel moment jucatorul pantacruelic si-a intrat in rol.
cei 360 de lei din cont erau numai buni pentru cateva combinatii stralucite.
primul gand sa arunc 60 de lei pe ’milan gol marcat’. timpul trecea, milan juca tot mai prost... nici o paguba, imi zic, si mai prapadesc 50 de lei pe acelasi pariu, aidoma unui sahist cu nervi de otel.

timpul nu mai avea rabdare si ma obliga sa actionez cu mai mult talent, asa ca mai bag 100 de lei pe ‘gol marcat milan sau inter’. ca sa mai repar ce mai era de reparat...
apas tasta, insa in acelasi moment inter marcheaza, pariul este blocat si nu mai apuc sa pariez. nasoala treaba! nu cedez psihic si pun din nou. tot 100 de lei, dar scorul va ramane neschimbat milan - inter 0-4.

mai aveam 150 de lei. caut alt meci televizat. gasesc zaragoza – tenerife, minutul 60. ma informez putin despre echipe si aflu ca ambele au promovat din liga secunda, deci merge un x, hotarasc. un 25 de lei pe meci egal nu e mare chestie, mai recuperez ceva din pierderi. evident inscrie zaragoza, echipa care juca mai slab. pompez inca 25 de lei pe un gol marcat. nu mai inscrie nimeni. contul meu arata tare jumulit cu cei 100 de lei ramasi prin el.

este trecut de miezul noptii, dar mai am timp sa imi revin. ochiul meu magic cade pe cateva intalniri din brazilia si argentina. perfect, sud-america, dai lovitura!, imi sopteste-o cucuvea...
naval conduce pe nu stiu cine cu 3 la 0 la pauza. aceeasi situatie de la milan. deci de data asta trebuie sa iasa. 25 de lei pe oaspeti ca marcheaza si ei un gol. rahat. nu marcheza.

mai am doar 75 de lei credit si se mai joaca un singur meci. il vad live. flamengo, echipa lui adriano si ze roberto, are 2 la 0 cu o necunoscuta. mai sunt 5 minute de joc. pun ultimii 75 de lei pe inca un gol marcat. cota creste din minut in minut. ajunge la 5. pariez. minutul 90, nimic. 3 minute prelungire. ocazie echipa oaspete. scorul ramane neschimbat. mama ma-si !!! minutul 92 si 25 de secunde. ataca flamengo, scapa un mascarici pe dreapta si trage direct in bara !

inimioara-mi bate cu mai bine de 250 de kilometri pe minut. beau o gura sanatoasa de apa. poate ultima :) e ora 2.30 bezna si inca nu dorm. dar cine mai are chef de somn acum?
mingea revine din bara la ze roberto. portarul este cazut la pamant. sansa vietii mele! din spate vine un negru, ze roberto trage cu sete de la un metru. hai, intra o data !!! este minutul 92 si 40 de secunde. balonul se duce catre bara transversala si se opreste in ate. plasa se scutura. ori visez, ori am murit deja.
nu, n-am murit inca. am castigat 375 de lei. banii au revenit la proprietar.
a naibii distractie! in sfarsit, m-am dus sa ma culc...

9 comentarii:

Teodor spunea...

Hahaha, ai putea sa scrii un roman pornind de la asta, un "Jucatorul" modern. Tare ca eu la ora aia faceam misto de tine ce de goluri isi lua Milanul :))) Hai forza Juve :D

verbiaj. spunea...

ce m-ai tinut in suspans, domnule p. credeam ca iar fac eu cinste cu berea. dar acum mi s-a schimbat norocul, in minutul 15 al celei de-a 12-a reprize

pantacruel spunea...

teo si verbiaj,
vine berea. rece, cu guler inalt! parol! :D

verbiaj. spunea...

si regleaza si tu ceasu asta ca nu m-am trezit la 2 dimineata ca sa comentez pe blogul tau. nici chiar asa!

pantacruel spunea...

nu pot, bre.
asta-i blog doar pt initiati & insomniaci!

Unknown spunea...

ai putea sa scrii o nuvela si despre cum paria Pantacruel pe Campionatul Mondial din 2002.

pantacruel spunea...

mai bine nu! :D

verbiaj. spunea...

sau un scenariu de film de groaza. hai ca poti. lasa amintirile sa te chinuiasca.

pantacruel spunea...

ca tot e week tarantino la mister djerzinski pe blog! :D