miercuri, 13 octombrie 2010

s-a saturat de liiceanu & 'aspiratoarele de scame'

si inclin sa ii dau dreptate
" (...) M-am săturat de dictatura opiniilor pe care aceste personaje ar vrea-o, de parcă ar fi proprietarii adevărului absolut.
M-am săturat de oamenii ale căror principii s-au fixat doar în volanurile Mercedes-urilor şi în sinecuri.

Nu m-am săturat de Paul Goma, Doina Cornea, Radu Filipescu, Vasile Paraschiv şi Dorin Tudoran. De Majestatea Sa, Regele Mihai. Ei au rămas constanţi în verticalitate.

Dacă în anii ’90 eram sătul de Vadim Tudor, de Păunescu, de Eugen Barbu, de Popescu- Dumnezeu, lingăii lui Ceauşescu, acum sunt sătul de Gabriel Liiceanu & company, aspiratoarele de scame ale lui Băsescu. Venirea recentă în România a Hertei Müller a pus magistral reflectoarele pe rahatul de pe prăjitură."
Alexandru Petria

intregul aici

16 comentarii:

d. spunea...

domnule, mi se pare mie sau iti radicalizezi discursul? prin intermediari ;)? asa cum se bea si sampania, de altfel, cum bine a postulat Pastorel... :)

claude spunea...

@panta:
incepusem sa-mi exprim dezamagirea ca ai gasit de cuviinta sa te raliezi bufeurilor pline de ridicol ale lui a. petria, dar m-a apucat sila.

cind vei fi intr-o pasa mai buna ai putea afla de la sursa cit de 'aspirator de scame' e liiceanu: 'intilnire cu un necunoscut'.

als spunea...

cine este 'alexandru petria'?
ps paul goma e nebun cu acte, s-a certat cu toata lumea - adik totusi: dk PINA SI monica lovinescu (care l-a ajutat enorm) a ajuns sa spuna: 'nu vreau sa mai aud de paul goma!'??...

pantacruel spunea...

d, claude, leo,
poate ca aveti dreptate, nu zic nu, dar mie imi pare ca acest nebun, alexandru petria (de care nici eu nu am auzit) pune binr punctul pe i :)

als spunea...

deh, exista nervi...
herta muller a dat tonul ;P

pantacruel spunea...

leo,
incep sa regret ca nu am fost si eu prezennt (mare chiulangiu!) in sala cea frumoasa la nemaipomenitul 'duel' al ideilor.
si asta nu ca sa mor (dracului odata) de crunta plictiseala in fata banalitatilor barbare, truismelor turuite si pretiozitatilor circumvoluționar-revolutionare, ci ca sa mai miros si eu cu ce 'fine eau de parfum' isi mai da snoaba flora romaneasca la astfel de intruniri ametitor de inalte.

cam lung discursul! (meu:P)

tristeteapamantului spunea...

spanac
n-a fost domnule nici un dialog de fapt:
Liiceanu a fost o gazda mult prea politicoasa, iar Herta un musafir pe care nu si l-ar dori nimeni, intrebarile lui au fost prea delicat-sofisticate, raspunsurile ei prea brutal-grosolane
asta a fost TOT! zvarluga data dracului si talentata ne place, mitzele baston ni s-au parut intotdeauna fascinante. scortosul politicos si incapabil sa se bata pe burta cu publicul, fie el si la costum si cravata, ne irita, ne enerveaza. am fi vrut sa-i dea replici pe masura, sa se usture, sa se taie-n bucati, sa-si ia vorbele din gura, sa se injure, daca se poate, multumim, hahaha, ce n-am mai fi distrat
Petria asta sa gandeasca si cu capul lui si pana la capat. Si dupa aia sa scrie.

pantacruel spunea...

uite, bre, om care a fost acolo si stie se spune :)
la groapa de gunoi, unde ii e si locul si culcusul de fapt, cu petria asta! sa se invete minte sa taca din gura :P

carevasazica,
cam brutal-grosolana doamna hertha. ziceam ca nu o sa ii citesc niciodata cartile, dar acum, din curiozitate, parca mi-as consuma timpul cu una subtirica. sper ca are si din astea :P

Alexandru Petria spunea...

Multumesc.

pantacruel spunea...

:) ei, vedeti?
de astazi sunt mai bogat cu un prieten :P

alexandru petria,
nu aveti pt ce.

florin spunea...

Domnule Petria, vreti sa-i daramati de pe soclu pe "intelectualii lui Basescu", dar spuneti-mi, va rog, cu cine ii inlocuiti? are poporul roman 10 Patapievici care asteapta la usa sa le vina randul? cresc Cartarestii precum ciupercile dupa ploaie?

Si v-as recomanda sa fiti mai moderat; nu de alta, dar daca unii s-ar folosi de discursul meu pt a emite judecati oligofrene de genul "Patrulaterul scatofililor (patachievici,cartarescu,plesu si liicheanu)", mi-as revizui vehementa (stiti vorba ceea: cand te bagi in troaca, te mananca porcii).

pantacruel spunea...

am impresia ca, fara sa imi dau seama, am deschis o cutie a pandorei din care ies la iveala tot felul de dracovenii! dracu m-a pus? :P

tristeteapamantului spunea...

pantacruel, Herta scrie misto. e dracului, dar scrie bine. ma tem c-o sa-ti placa Leaganul respiratiei.

domnule Petria,'aspiratoare de scame', domnule?

als spunea...

eu tbuie sa incerc cu eseurile, k proza nu-mi place - e prea lirik...

pantacruel spunea...

tp,
s-ar putea sa-mi placa, daca spui tu. n-ai gusturi tocmai rele ;)

leo,
de eseurile dumneaei nu ma apuc, nici batut cu ranga. si nici cu joarda. si nici cu toroipanu :P

windwhisperer spunea...

who is Petria???