marți, 7 aprilie 2009

scurta și minunata domnie a lui GIGI BECALI (avanpremieră)

a film by pantacruel

20 de comentarii:

verbiaj. spunea...

asemanarea cu clark gable m-a dat pe spate, foarte fina interventia ta. e prima oara cand ma pot uita la becali sase minute in sir. m-ai impins catre performanta. misto de tot ti-a iesit. daca asta e avanpremiera, atunci pe cand lungmetrajul.

Unknown spunea...

Bravo Panta, aproape ca imi vine sa vars.... o lacrima de mila lui Gigi. Pentru acest film, daca as fi Becali, ti-as da fara numar 100.000 de euro.
Frumos omagiu - sinistru personagiu.

pantacruel spunea...

verbiaj,
lungmetrajul pe lumea cealalta, cu finantare, probabil, de la 'uciga-l toaca' :)
ma bucur ca ti-a placut ;)

dedes,
daca a iesit omagiu, inseamna ca sunt un mare BOU! il gandisem ca pe un pamflet video... :)

Radu Tanase spunea...

Mes félicitations les meilleures, Panta... foarte reusit scurt metrajul si foarte inspirat... go on...si nu uitati: Gigi, mare om, mare caracter :))

pantacruel spunea...

ca caracter da! ;)

anadana spunea...

EXCELENT! Un filmulet "de milioane", panta!Ironie - cat incape, spirit de observatie- extraordinar, paralela - ingenioasa,muzica - pe masura.Inteligenta realizare, felicitari.

ioana spunea...

magigianule!...:))

pantacruel spunea...

anadana, ioana,
nici chiar asa... :)

'magiGian' ma duce cu gandul la magiun. si vorba aia magiunul e numai unul ;)

innuenda spunea...

Filmulețul este întradevăr reușit, Panta.

Dar Gigi Becali nu este deloc un personaj sinistru, așa cum îl denumea cineva aici. Este un om, cu bune și cu rele. Probabil, însă, că la cei indecent de bogați vedem și defectele indecent de mari.

Gigi Becali este un om simplu, care a făcut o avere. Atât. În rest este ambițios, credincios,caraghios, generos, coleric, despotic, sensibil,nechibzuit, familist, ca noi toți. Nu e nici mai bun, nici mai rău decât alții.

Ceea ce mă doare pe mine, este că atunci când noi,oamenii urâm, disprețuim, pizmuim,descalificăm un seamăn de-al nostru, ni se pare cinstit să-i jucam pe mormânt. Și nu e deloc așa. Cum spunea cineva, oamenii de omenie trebuie să presare flori pe morminte.

Sigur, nu e cazul. Gigi Becali nu a murit. Dar în cazul ăsta este o victimă. Chiar este!
O victimă a unui sistem corupt, infectat de prostie fudulă și interese, despre care văd zilnic filme de Oscar turnate de realitate.

În filmul ăsta, Gigi Becali nu este altceva decât femeia de serviciu dată afară atunci când societatea încearcă să facă economie prin restrângere de personal. Este victima unei situații absurd de nedrepte.

Aștept un film despre regizori. Regizorii filmului în care Gigi Becali umple sălile. Așa cum era planificat.

Radu Tanase spunea...

Pt. Innuenda: 5* ... foarte pertinent comentariul, felicitari!

pantacruel spunea...

radu,
nu te lasa pacalit de aparente! comentariul innunendei este pertinent dar f subiectiv...

tipa e avocata de profesie, una f buna fara indoiala. deci stie sa apere omul indiferent de culoarea portofelului sau a masinii, de cornita, codita, lacrima si ghiulul din dotare :p

Anonim spunea...

Dolalii şi mălcile…asta e marca, ăştia ne sunt idolii!!! În timp ce vecinii de peste Prut se bat să iasă din eroarea istorică, pe care au înghiţit-o până acum cum au putut, noi contorizăm erori peste erori, de mai multe facturi, distându-ne, de-acasă, fiecare în treaba noastră; fără număr, cum ar spune cântecul, devenit naţional; Behehecali e doar un om, Innu?… Păi, şi Băhăhăsescu e doar un om…Şi Bohohoc e doar un om…şi Vahahadim e tot un om…Trăim în ţara în care cine râde la urmă, râde mai bine…
Montajul pantacruelic vorbeşte de la sine…Vivir para contrarla? NU! Vivir para vizionarla!;)))

innuenda spunea...

Ah, mulţumesc radu.:)
Mulţumesc chiar şi panta:)) (pt partea cu avocatura)

Almanahe, din punctul meu de vedere, pe lângă unele asemănări, există o diferenţă fundamentală între cei enumeraţi de tine.
Pe Boc îl scoatem din enumerare din start, că nu are ce căuta aici.

În timp ce Băsescu şi Vadim sunt oameni sa stat şi au, deci,intervenţii în treburi de stat,Gigi Becali îşi conduce afacerile lui, ba mai rezolvă pe ici pe colo şi din problemele comunităţii (vezi cartierul de ţigani cărora le-a plătit lumina, vezi sinistraţii de la Vadu Roşca).

În timp ce primii atrag adepţi pe bază de gargară şi promisiuni neacoperite, Gigi Becali face ceva concret, şi-i atrage suflecându-şi mânecile, ajutând cu bani şi rezolvându-le din probleme.

În timp ce unii ne scot ochii cu biblia aia de la piept ori cu lacrima aia din colţul ochiului şi aruncă injurii pe guriţele lor alea culte şi/sau oficiale ori "aranjează" pe oricine nu le slujeşte cultul personalităţii, accesând dosare preţioase, pe care numai "locotenenţii lor", actuali sau foşti colonei şi generali de secu le deţin, Gigi Becali face biserici,ridică sate rase de inundaţii şi, da, se dă şi el mare că "are cu ce, mă, are cu ce!". Că are bani.

Poate e rudimentar, poate aruncă vorbe/face gesturi nepotrivite, poate e iute la mânie, poate a greşit. Dar nu este subversiv. Nu este periculos.

Hai să te întreb altfel:
1. Ce ai tu să-i reproşezi lui Gigi Becali, de fapt?
2. De ce crezi că trebuie să râdem mai bine la urmă şi, mai ales, de ce să ne bucurăm de abuzul care i se face lui Gigi Becali?

Personal, prefer oricând un rudimentar cu suflet, unui găunos ales.

pantacruel spunea...

almanahe,
schimb mălci, dacă vrei :)

innuenda,
istoria romaniei este plina de rudimentari cu (si fara) suflet. cam cati ar trebui sa mai induram ca sa ne invatam minte? ;)
(si, apropo, imi placea la nebunie popey marinarul. dar atat!)

innuenda spunea...

Și acum ce vreți, să ne răzbunăm prin Gigi Becali istoria?:)))

Așa continuăm să fim rudimentari. Dacă pentru rațiuni de gust personal sau, poftim, în numele unor idealuri,ajungem să considerăm remediu încălcarea grosolană a legii.

Libertatea este, ca și viața, o valoare esențială pentru om. Ar trebui să luptăm pentru valorile astea, indiferent despre cine e vorba că le pierde pe nedrept.

Dar nouă ni s-a părut în regulă și cum i-am judecat și omorât pe soții Ceaușescu, nu?! Și atunci...

pantacruel spunea...

nu, nici cu ceuasescu nu s-a procedat tocmai corect :)

sechestrarea de persoane, insa, nu e totuna cu tulburarea ordinii public, nu? ;p

innuenda spunea...

Sechestrarea de persoane? Păi nu știu despre ce vorbim, deocamdată nu s-a judecat fondul, așa că ar trebui să fie incidentă prezumția de nevinovăție până să avem o hotărâre de condamnare.
Că nu mai suntem pe vremea comuniștilor, când trebuia să dovedești că nu ești vinovat. Acum e invers. Trebuie să dovedească cine te acuză că e adevărat!

Astfel încât, singurele întrebări care rămân sunt:
1. de ce a fost luat cu mandat de aducere și cu Teatrul Spir?
2. de ce va fi judecat în stare de arest preventiv?

Asta dpdv juridic. Pt că ai ridicat întrebări juridice.:P

pantacruel spunea...

si pt ca am facut dreptul, dar fara sa ma intereseze prea mult ce fac :p

innuenda spunea...

Hehehe, polivalentule! Drept, film, sport, scris, muzică...ce urmează?:)

pantacruel spunea...

nu răspund la provocari, doamna avocat ;p