joi, 8 octombrie 2009

instructoru' gică (prima şedinţă)

instructor negru, borât, cocalar bătrânicios, încă în vână, genul dulap cu bube pe față, voce blândă de învățător de provincie. 6 octombrie, 2009, școala de șoferi, ziua întâi.
eu sunt gică, eu sunt pantacruel. ăsta-i ambreiajul, asta-i frâna, asta e frâna de mână, asta e accelerația. restul mai târziu. să știți că n-am mai condus în viața mea. nu-i nimic, înveți acum.
așa mi-a fost scris, mi-am zis.
mirelo, mirelo, ce te-aș mai lua la p...
mirela e o tânără îmbrăcată în negru, aflată în altă mașină. ce, m-ai auzit? am crezut că nu mă auzi, he, he, he... dar ce, ești în doliu? s-a dus? condoleanțe. scuză-ma, nu mi-am dat seama...
ieșim în trafic. ambreiajul jos, bagi a-ntâia, ridici ușor ambreiajul, accelerezi finuț, ambreiajul jos, schimbi a doua, așa... e simplu, vezi? ține direcția că intrăm în pom.


(mă iubește femeile)

alo? da, dragă, unde ești acum? aha... poate trec puțin mai târziu pe la tine să te f... sa mi-o iei frumos in gura. cum lucrează barbat'tu azi? dar mâine? atunci o lăsăm pe mâine. am ora de condus acum. da, sigur ca da, pasarico.
asa ramane, vin maine si te f... de-ți ies ochii din cap. știi ca eu mă țin întotdeauna de cuvant, he, he, he! hai, pa.
femeile astea, ce curve sunt, mai pantacruele... mie mi-a placut mult viața si p.... am si eu un viciu. îmi place să f... nevestele altora. ambreiajul jos, frânezi încet, așa, ne asigurăm, și acum pornim. nu mă laud, dar am avut sute de femei la viața mea, așa urât cum sunt. în viață important este să ai sânge-n p... celelalte vin de la sine. bagă a doua.
uite acolo, in spatele blocului ăla, stă o gagică de-a mea. o bunăciune de-ți salivează p...; o futăcioasă, pantacruele, ca-n filme, o ia în toate găurile și în toate pozițiile, nici n-am cuvinte să-ți povestesc. dar, a dracului, e tare hoață!

accelerezi puțin acum, așa... bravo. îți dai seama imediat când o femeie vrea p...; a venit acum vreo doi ani să facă școala de șoferi. și ea și bărbat'su. aveau ore unul după altul și mergeam cu amândoi în mașină. eu nu puteam să bat nici un apropo, nimic, că eram şi cu ăla în mașină, nu sunt nesimțit. dar am simțit imediat că asta are nevoie de p... ca de aer. arată bine? ce vârstă are? are vreo 46, dar arată de 30, jur! femeie întreținută, cu gărgăuni în cap. bărbat'su nu o mai f... cum trebuie și femeia, moartă după ciocan, se descurcă și ea cum poate. așa, semnalizeaza dreapta...

într-o zi mă sună și-mi zice: gicuțule - mă lua cu gicuțule, mânca-i-aș eu p... ei frumoasă - gicuţule trebuie să vorbim, cică. eu imediat am lltiut ce vrea. n-ai putea să ne iei pe rând?, zice, că nu pot să conduc bine cu ăsta călare în spatele meu. mă jenează, mă-nţelegi... a doua zi am făcut eu în așa fel încât să se enerveze ăla pe ea în trafic și i-am zis – nelule, nu te supăra pe mine, dar așa nu învățați niciunul să conduceți. trebuie să vă iau pe rând. i-am aburit, că mă ptricep la din astea. baga a treia, așa...
pusesem laba pe ea. mă suna apoi din trei în trei zile să urc câteva minute la o cafea. nici nu apucam să sorb din cafea că era dezbrăcată și îmi spunea, gicuțule f...-mă bine de tot! fă ce vrei cu mine. și acum mai dau la ea ca un nebun! o dulceață de femeie!

alo? ce să fac, cu școala... sunt cu un elev nou, tu ce faci? nu pot acum, am oră, ți-am zis că nu potacum, în p... mea! da, dragă, vorbim mai încolo. te sun, da. da. paaa!
oprim încet, ambreiaj, a-ntâia, așa...
alo, flori? ce faci fă?! hai zi, ți-e dor de mine sau de p... mea? he, he, he! și mie de p... ta grasă! ia zi, trec mai târziu să ti-o vir un pic la găurica? doar vărful nu mai mult, hi, hi... of, deja mi s-a sculat rău de tot. mă şi aude băiatu ăsta şi râde de mine, nu zău. mama, da' ce te-aș mai f... acum. pe loc! ți-aș băga-o până-n inimă! abia aștepți? păi atunci nu-l trimiți și tu pe ăla micu pe undeva? spune-i să dea o fugă până-n pantelimon să vadă ce s-a mai construit p-acolo! he, he... bagă a doua, așa... vorbeam cu pantacruel. nu zice nimic, râde ;i el ce s[ facă, să plângă! cum nu poți făi? abia s-a întors? găsești tu ceva că ești fată deșteaptă. mă apucă tremuriciu dacă nu ți-o înfig acum acum între buci! hai că nu mai am mult, aproape am ajuns. îl gonești o oră la plimbare, da?

cum? n-ai chiloți pe tine? mama ce p... în gură meriți. te rup! așteaptă-mă. pa. a doua, lasă accelerația liberă, așa... ce p... și asta, pantacruele. nu, nici aia nu era nevasta. nevasta nu sună decât dacă ia casa foc. băi sper că nu te-am șocat prea rău, dar așa sunt eu, mai vorbăreț. pantacruele, viața e scurtă și trebuie trăită din plin. am ajuns. oprește ușor, așa... mâine avem de la ora 13.00. ne vedem tot în faţa şcolii. noroc! noroc!

26 de comentarii:

Pobby spunea...

unde l-ai gasit pe asta cu neuronul inecat in testosteron? macar betiv sper ca nu-i

pantacruel spunea...

asa mi-a fost scris, pobby :D
acum ce sa fac? tot binele spre rau. invat sa conduc si castig si un personaj dement. cine stie cand mi-o trebui? ;)

Unknown spunea...

Panta ma bucur ca nu esti femeie, aveai mari probleme cu Gicuta. O fiara de instructor.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

:))
Pe mine instructorul m-a batut toata scoala pe picior cand trebuia sa accelerez sau cand voia sa incetinesc. Asa ca la un moment dat nu mai stiam ce inseamna bataia aia pe picior.
Ce sa-i fac? Avea numar la masina LKE :P.

Şerban Tomşa spunea...

Foarte tare... Marin Preda a cunoscut şi el un şofer priapic şi l-a luat ca model pentru personajul Vintilă din "Cel mai iubit dintre pământeni". Ăla era însă mai pudic şi utiliza rudimente de limbaj civilizat. Gică e parcă mai viu, mai tăvălit de viaţă... De fapt, de femei...

pantacruel spunea...

dede,
asta e mai mult distructor decat instructor.

anielle,
LKE de la 'cool hand luke'? sau de la 'luke picior iute'? :p

serban,
interesant amanuntul cu vintila. dedes baga la cap! (dedes e un mare fan marin preda). gica asta are lipici la femei, m-am convins. suna telefonul fara oprire, cand conduc! :D

Şerban Tomşa spunea...

Scriitoarea germană, provenită din România, Herta Muller este laureata Nobelului din acest an...

zuzeta spunea...

cate ore trebuie sa faci? 20?! :))

pantacruel spunea...

serban,
acum, in snobismul meu, ma voi apuca si eu, in sfarsit, sa citesc herta muller.

zuzeta,
30 deore doar! azi, in a treia zi, omul a inceput sa-mi povesteasca despre viata lui dinainte de revolutie. a fost 12 ani sef de moara. si avea, cica, tot felul de neamuri cu functii mari inainte de 89.
o figura nea georgica asta! :D

innuenda spunea...

Panta, eu te invidiez. E mare lucru pentru dumneata, un scenarist, un scriitor, un suflet de regizor, să cunoști personaje! De obicei oamenii sunt plați.In viata de zi cu zi, cei mai mulți sunt călduți.

Poate de asta nici nu pot să îmi șterg (iar) blogul. Am cunoscut aici câțiva oameni interesanți de care nu mă-ndur, nu mă-ndur, Panta!:)

(eu mai aștept vești despre futălăul gicuțu, să știi!)

@Șerban: de ce cred eu ca daca ar fi ramas in Romania nu ar fi luat veci Nobelul, chiar de l-ar fi meritat?! Toti ”românii” cu care ne mândrim că au luat Nobelul erau cetățeni străini. Oricum, îmi place Gerda. Cum arata. E o doamnă distinsă. De citit nu am citit-o încă.

pantacruel spunea...

innu,
merci pt, dar nu sunt asa cum zici tu :p
apropo de sters blogul. nu o mai face, te rog! :)
chiar zilele trecute am avut o discutie pe tema caducitatii blogului. el incerca sa ma convinga k blogul nu mai e ceea ce a fost, k s-a demonetizat, k toata lumea buna s-a mutat pe 'facebook'.
avea dreptate si muream de ciuda, pt ca eu cred inca in blog. spre deosebire de celelalte 'prostiare' la moda acum, eu cred k blogul este un lucru mult mai serios. un jurnal modern, o revsita personala, interactiva, care nu va disparea atat de repede.

innuenda spunea...

Ai dreptate, asa este. Blogul e altceva, cel putin pentru unii dintre noi.:)
Facebookul e o tampenie. Mi-am facut si eu cont acolo, cu numele de domnișoară, ca sa-mi identific fosti colegi plecati prin lume. Ceea ce s-a si intamplat. Dar in rest...e o prostie. E un fel de twitter commercial combinat cu caiet de amintiri. Ce ma intereseaza pe mine ce teste on-line isi face un cunoscut, ori ce personalitati admira sau ce vorbeste cu alt cunoscut numai de-al lui, nu si de-al meu?!? In fine...Gata cu barfoteca:-)

djerzinski spunea...

"bărba-su nu o mai f... cum trebuie și femeia, avidă de ciocan, se descurcă și ea cum poate. așa, semnalizeaza dreapta..."

magistrala ruperea de ritm, magistrala. am râs 15 minute (cu ochii pe ceas).

pantacruel spunea...

el fiind verbiaj. am omis sa specific :)

pantacruel spunea...

mister dj,
doar 15 min? :))
am sa incerc sa mai vin cu un episod, in acest caz. cum spuneam, azi omul mi-a povestit depsre pielele si relatiile lui de pe vremea lui ceausescu. ma tem sa nu devina prea stufos personajul :)

innu,
deci gata cu barfoteca! :p

Şerban Tomşa spunea...

Dragul meu pantacruel, nici eu n-am citit-o pe Herta Muller...
innuenda, ai perfectă dreptate. Marin Sorescu a făcut tot ce s-a putut face şi tot ce nu s-a putut face pentru a lua Nobelul... Şi n-a reuşit...Nici Nichita ( în ciuda promovării pe care i-o asigurase, în Suedia, Gabriela Melinescu), nici Rebreanu ( i-a fost preferat polonezul Reymont), nici Blaga, nici alţii. Parcă suntem ciumaţi...

anadana spunea...

ieri-alaltaieri n-am mai gasit bilet( sau n-am primit?!), am suferit, dar mi-a trecut.azi e gratis, panta?pot sa rad de "omul tau", vorbaret-descurcaret-petrecaret , ce se bucura in felul lui de viata asta scurta? povestirea ta e un deliciu ! P.S. votez PENTRU blogurile voastre.

pantacruel spunea...

anadana,
din seara asta e gratis pana duminica. cand e zi de relache :)
votez pentru... supliciu! :D

innu,
ti-am trimis filmul luigaspar noe. sa-l vezi neaparat.
te intreb din el (test grila)! :)

Cinemart spunea...

Cu un asemenea turbat ar trebui sa iti iei un reportofon, sa nu-ti scape vreun cuvintel semnificativ cu p, asezat intr-un loc special amenajat. Desi, din relatare, nu pare sa-ti fi scapat ceva :)
In orice caz, drum bun!

Multumesc pentru gazduire. Vizionare placuta!
Ileana

pantacruel spunea...

nu ai pt ce. imi place mult 'cinemart'-ul vostru :)

innuenda spunea...

Panta, nu mi-ai trimis nimic. Parol! Sau daca da, la mine nu a ajuns inca. Asta ca sa stii. Să nu pic testul nevinovata!:)

pantacruel spunea...

l-am mai trimis inc-o data. parol! :)

anda grarup spunea...

lol: acu' nu stiu daca te faci cu carnet, da' de-un scenariu tot iti iese :))

pantacruel spunea...

anda, lol
chiar ma gandesc sa-concediez! vorbeste numai cu si despre gagici (tiganci d-ale lui). se cearta cu ele, se injura, tipa cat il tine gura, striga dupa femei pe strada! iar eu numai la trafic nu mai pot fi atent :D

florin spunea...

@Serban Tomsa
Vintila nu pare a fi modelat dupa soferul sau:
"Cel mai iubit dintre pământeni” abundă în personaje care trăiesc sau au trăit în realitate. De exemplu, celebrul Vintilă, personajul care îl iniţiaza pe Victor Petrini în tainele deratizării. Nu este nici pe departe Savu Dumitrescu (şoferul lui Marin Preda), aşa cum multă vreme s-a crezut şi cum însuşi acesta îşi făcuse un obicei să spună. Vintilă este nea Costel, mecanicul editurii Cartea Românească, un om plin de farmec. Timpul mi-a oferit ocazia să-l cunosc pe nea Costel. Nu ştiu ce mai face în momentul ăsta… probabil că e pensionar.

http://www.jurnalul.ro/stire-biblioteca-pentru-toti/alexandru-preda-fara-marin-preda-am-fi-fost-mai-distanti-si-mai-indiferenti-mai-putin-atenti-cu-ceilalti-si-probabil-mult-mai-egoisti-146156.html

Jones spunea...

Am putea sa aducem destule argumente si pro si contro frazei asta cu "asa mi-a fost scris", dar pana la urma nu prea conteaza daca a scris sau ni cineva, ci ceea ce conteaza cu adevarat e ce alegem noi sa credem despre cine ori ce scrie ceva despre oricare din noi!