luni, 16 mai 2011

tot georgescu

trailerul cărţii, adică irezistibilul (mai amuzant & inteligent decât parodiile alea tocite după der untergang şi avatar):

(video)

*****
şi un nou fragment, mai bun şi mai urmuzian, despre un anume personaj gustav, omul-obiect:
'(...) când s-a născut, în urmă cu aproximativ 30 de ani, medicii au crezut că venise pe lume mort. nu doar că lipsea acel urlet cu care noii veniţi îşi însoţesc intrarea în scenă, dar şi după obişnuitele manevre de batere pe spate rămăsese placid ca un ciorap găurit. (...)

gustav avea câteva însuşiri interesante, care l-au transformat rapid într-un caz unic în lumea medicală. ca formă, număr de membre şi de nasuri, consistenţă, textură şi elasticitate a pielii, prezenţa genunchilor şi a coatelor exact la mijlocul membrelor corespunzătoare, ai fi jurat că e om. ca fel de-a fi se apropia însă mai mult de tagma obiectelor. (...) dacă l-ai fi aşezat pe un pervaz de fereastră la etajul 37, ar fi rămas acolo, cu privirea opacă lipită de aer, până când cineva l-ar fi luat de acolo sau l-ar fi împins, ceea ce i-ar fi fost perfect egal. (...)

din punct de vedere social, avea o singură utilitate, fiind folosit la organizarea de farse pentru noii angajaţi. astfel, dacă excludem migăloasa operaţiune de a arunca o umbră peste sol, gustav făcea un singur lucru, unul inutil şi inexplicabil. clipea. şi asta nici măcar nu se întâmpla la intervale regulate. (...)'
(mai mult, aici)

adrian georgescu, câteva sfârşituri de lume

2 comentarii:

Adina Chițu spunea...

:) mai catchy decat primul si eminamente mai funny
uite un book trailer de prin strainataturi :P http://www.youtube.com/watch?v=s5VVFf4vmgY

pantacruel spunea...

very fain(t), indeed! :p