duminică, 16 mai 2010

in floarea varstei

mai erau cinci minute pana la ora 13.00, cand floarea cea rosie, un hibiscus rosa-sinensis, numit aici 'trandarfirul japonez', obosise. simtise nevoia sa se sinucida, ori poate doar sa traga un pui de somn de veci. trufaşa s-a aruncat cu disperare pe masuta alba pe care, de obicei, imi beau cafeaua. s-a prabusit la doar cativa centimetri de semnul de carte cu woody allen cantand la clarinet.

l-am lasat de-o parte pe capote - pe care il recitesc integral zilele acestea - si m-am induiosat negresit. trandafirul meu japonez - florile dumnealui lacome explodeaza o singura data pe an si traiesc mai putin de 24 de ore - are ceva din sminteala si devotamentul fanaticilor kamikaze.
apoi mi-a venit un gand si mai negru (perhaps a little perverse). ma intrebam ca natangul cum ar arata lumea asta, daca toate femeile s-ar stinge brusc la 30 de ani. daca toate penelopele, monicile, charlizele, nataliile si catherinele ar disparea in floarea varstei si ne-ar lasa cu ochii in soare. adica aproape orbi si arsi (la buzunare) si cu gurile cascate si uscati de adoratie.

8 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Păi, cele mai multe femei chiar dispar la 30-35 de ani. ( Ai înţeles, nu toate... ) Ce mai rămâne din ele se transformă în altceva...

pantacruel spunea...

:)
sa zicem ca 'dreptatea' e undeva la mijloc. la mijlocul trupusorului lor firav :P

claude spunea...

@rampa:
cum ar arata lumea? necoapta. pai, monser, abia la 30 de ani incepe o femeie sa devina penelope, monica, charlize, natalie...

pantacruel spunea...

claude,
q.e.d. :)

als spunea...

mai panta, mai,
da tu ai facut un HAIKU (text + poza) aici, stiai? ;)

pantacruel spunea...

leo,
'haiku' ku 'kamikaze' si 'trandafir japonez'?!
cre' ca, totusi, mai lipsesc de aici un personaj 'manga' si o batrana 'katana' ;)

als spunea...

... si-un samurai fioros care sa ia gitu florii pt k nu i-a dat stapinului ei roua diminetii ! ;P

pantacruel spunea...

auu! ;P