joi, 13 mai 2010

o tara trista plina de populisti

si eu am acasa doi pensionari inglodati in datorii si o soacra cu pensie minima, dar asta este o alta discutie.

carevasazica,
urasc populismul ieftin si pensionarii irascibili - e adevarat, batrani si necajiti - sedati (cu medicamente si televizor).
pensionari care dau navala sa-si apere drepturile dobandite. printre acestea si dreptul de fi căraţi în cârcă - doi cate doi, barbat + femeie, cu tot cu sacosele lor ample si nelipsite - de cate un amarat de salariat.
salariat tanar si in puteri care, la randul lui, desi nu prea consuma medicamente si televizor (nici n-ar mai avea cand) cara lanturi groase la glezne: copii (mai sanatosi sau mai bolnaviciosi), biruri exorbitante la banci (pe viata), intretineri sau chirii somptuoase (luni de fiere uitate pe repeat). in plus, salariatul tanar si in puteri merge in fiecare dimineata la serviciu. de obicei din placere, sa mai uite de griji, cu entuziasmul soldatului din linia intai.

si apropo de soldati: daca tarisoara asta trista, plina de populisti & grevisti ar intra de maine in razboi, sunt convins ca n-as mai vedea picior de pensionar prin piete amenintand (dusmanul poporului) cu pumnul, bastonul ori talonul de pensie.

la urma urmelor, boc tot va cadea (nu asta e problema), guvernul de tehnocrati va propune aceleasi masuri (altele nu exista din pacate), pensiile si salariile vor fi reduse - asta ca sa nu fie sistate.
desi, ca sa fiu cinic pana la capat, eu unul chiar asta as fi facut - as (mai) fi lasat pensiile intregi cateva luni si apoi le-as fi anulat pe toate. vreo 7 ani, pana cand tara ar fi scapat de datoriile impovaratoare si de o mare parte a populatiei imbatranite.

9 comentarii:

d. spunea...

bine ca pensionarii nu stau pe net, recte bloguri. ti-ai fi asigurat o multime de admiratori printre ei cu postarea asta :)))

cu mare parte din ce spui sunt de acord, mai ales cand, accidental, circul cu 178-ul :)))

pantacruel spunea...

din fericire, noi, 'tinerii porno(!)' vom avea sansa si bucuria sa ne tot intalnim cu acesti 'batrani gratis'. nici nu banuim cat de mult adora plimbarile wireless, pe racoare, cu autobuzu' si tramvaiu' :P

florin spunea...

Toata lumea e de acord ca trebuie sa facem niste reduceri pt relansarea bugetului. V-ati pus totusi intrebarea de ce reducerea trebuie sa vina de la pensii? De ce nu se taie salariile demnitarilor cu 75%? ale bugetarilor care castiga mai mult de 4000 RON? De ce se continua achizitiile inutile (Vanghelie, 500.000 E pt motorina) sau cele care pot fi amanate (PMB, 5 MILIOANE E pt treceri cu leduri http://ancheteonline.ro/content/primaria-capitalei-baga-5-milioane-de-euro-treceri-de-pietoni-cu-leduri)?
Tare mi-e teama ca suntem manipulati grosolan: pe de o parte, "nu sunt bani, trebuie sa-i taiem pe pensionari/bugetari"; pe de alta parte, achizitii, firme-capuse, asfaltari etc.
PS nu sunt nici bugetar, nici pensionar :)

pantacruel spunea...

cu respect,
sa se taie si salariile demnitarilor (vor gasi reusurse sa supravietuiasca) si bugetul lui vanghelie, de ce nu?
e clar ca trebuie redus totul (si de la TOTI) pentru schimbarea din temelii a societatii putrede si infecte in care supravietuim. cu riscul de a sacrifica pensionarii si bugetarii si copiii si mamele si tinerii (fara locuri de munca) si somerii si profesorii si medicii si minerii si cfr-istii si pe toti ceilalti :)

Unknown spunea...

Panta, eu am deschis carnetelele, tu - cutia Pandorei.
imi place cum ii sacrifici:))

pantacruel spunea...

pana la unul, dedes, pana la unul ;)

catalina spunea...

Ne aflam in momentul culminant al crizei, de aici incolo va fi mai bine, de aici incepem sa urcam, incet dar sigur.
Asta, sau scenariile apocaliptice conform carora suntem abia la jumatatea drumului in jos.
Dam cu banul?

florin spunea...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-rasul-la-mormant-894888.html
"Nu pot înţelege de ce oamenii cei mai amârâţi din România de azi, cei cu viaţa cea mai năpăstuită, cu veniturile cele mai mici trebuie să-şi ia ultima bucată de pâine de la gură ca să salveze statul român."

pantacruel spunea...

catalina,
nu dam, ci aruncam cu banul (in continuare) :P

florin,
melodrame ieftine, dom'le... asa s-a furisat si comunismul in sufletele oamenilor napastuiti, retoric & patetic :)