miercuri, 13 octombrie 2010

moment liric (cu pederaşti şi ajutor de şaormar)

mă duc să alerg, în jurul lacului, cu t - un prieten cam şomer. îl aştept în staţie. pînă să sosească t, pe linga mine trec agale doi poponari voioşi – nu sunt homofob, dar ăştia doi sunt de-a dreptul scirbosi, decupaţi parca din filmele viscoase ale lui almodóvar. daca nu ma insel, ala mai inalt si mai travestit are peruca cu suvita rebela pe care si-o arunca tacticos peste sprinceana. se opresc mai incolo continuind sa discute, sa gesticuleze amplu. sunt agitati, imunzi, ingălaţi, ordinari, triviali, as zice fascinant de dezgustători. se urca in troleibuz si se duc la treaba lor. este octombrie, 13.

ma intorc de la alergat si t imi povesteste o chestie comica. mai mult absurd de trista decit nemaiauzita. imi spune ca, pe la prînz, rasfoia un ziar cu anunţuri. t, fost o vreme jurnalist, are o situatie economica deplorabila, desi are o soră patroana de şaormerie si un frate director pe la nu stiu care minister. t caută de munca prin ziar, aşa cum obişnuieşte de luni de zile încoace, si, dintr-o data, da peste urmatorul anunt: 'angajam ajutor de şaormar; salariul 10 milioane pe luna'. este un anunţ dat de soră-sa, patroană de saormerie la noi in cartier. pe t il apuca risu-plinsu, inchide ziarul si isi face un ceai negru. este octombrie, 13.

10 comentarii:

d. spunea...

contrapunct tipic pantacruelic (sau -an), cu virgule pantagruelic dispuse in hiper(con)text si un twist ce demonstreaza inke o data ca realitatea da spituri fictiunii ori de cate ori are ocazia! am zis :)

Liviu Drugă spunea...

si daca, din respect pentru el, sor-sa nu i-a facut fratelui oferta?

pantacruel spunea...

mister d,
ma simt un fel de michael mann, dupa acest preaonorant comentariu cinesseur-ic (sau -an) :)
thanks!

liviu,
sora-sa i-a facut de mai multe ori oferta de a lucra (din greu pe bani putini) ca saormar. sa nu-mi spui ca tu ai fi acceptat! :)

Liviu Drugă spunea...

as fi acceptat din curiozitate. am vrut chiar sa ma angajez la un McD sa vad cum e.

altfel, stiu bine cum e sa astepti un job bun, potrivit, ok, acceptabil... :)

als spunea...

shaormar nu e o meserie rea - macar ai mincarea asigurata; in +, dk pronunti cu gura intr-o parte, se poate intelege 'shalimar' & asa atragi gagicile ;P

pantacruel spunea...

liviu,
si pe mine ma roade curiozitatea de multe ori, dar nu mereu :P

pantacruel spunea...

leo,
da’ la care shalimar te referi?
la gradinile shalimar, la gara mica din usa, la oraselul din florida sau la grupul de muzica r&b?
ori la filmul indian din ’78, la cartea lui manohar malgonkar, la nava shalimar p242, la celebrul diamant, la celebrul parfum de la guerlain? sau chiar la shalimar clovnul lui rushdie? :P

als spunea...

vezi cite optiuni to choose from? :)
ps eu, sincer, ma refeream la parfumul de la guerlain... acu, k aflu k exista si un diamant, e un argument in +

pantacruel spunea...

sa stii ca ajutor de shalimar, la guerlain, m-as baga si eu. as mai baga in buzuna cite o mostra, din cind in cind, si as vinde-o apoi la juma de pret la obor :)

als spunea...

la obor ar crede lumea k e 'skalimar', mai bine in mall-uri ;P