miercuri, 11 mai 2011

cu ochii-n 3,14zdă (XIX) / adrian georgescu, “câteva sfârşituri de lume” - fragment

mi-ar fi plăcut să-mi fi plăcut volumul de debut (mă rog, atât cât am putut citi din) si, implicit, scriitura electro-hohotică marca adrian georgescu, poate cel mai interesant și inventiv tânăr jurnalist/editorialist român ai momentului. din nefericire, nu a fost să fie.
dovada se lăbărțează mai jos, într-un scurt/strâmt fragment din 'câteva sfârşituri de lume' (sex cu trei clone identice), unde umorul chinuit (deci nimeni nu e perfect!), comparațiile & metaforele naiv-flamboaiante, entuziasmul de blogger fruntaș, mai puțin aerul sprințar de companie multinațională, amintesc de delikatul și mediocrul și mediatizatul și subunitarul mihai găinușă.
'când am intrat în birou, surpriză! fetele asezonaseră cornuleţele cu două sticle de vodcă, dintre care una, demult secată, se învârtea jucăuşă pe parchet, ca acul unei busole la polul nord. cea de-a doua sticlă era şi ea aproape goală, la fel şi musafirele mele. între ele şi starea de nuditate stăteau doar câteva firişoare de dantelă, subţiri ca mustăţile unui motan ce tocmai dăduse iama prin oala cu smântână.
fusese o săptămână grea, lipsită de bucurii şi de împliniri profesionale. în câteva secunde, hainele mele şi-au luat şi ele zborul spre ţările calde, iar trei perechi de buze rujate au început să mă îmbrace din cap până-n picioare într-o pijama mătăsoasă din cerculeţe roşii. nu era rău. a urmat un scurt ritual de invocare a ploii, desfăşurat în jurul subsemnatului, şi în scurt timp alcătuiam un grup statuar de genul zeu plus nimfe deloc odihnindu-se.

am informat mai devreme onoratul cititor despre picioarele verei, lungi ca două autostrăzi. bariera fiind ridicată, m-am avântat spre locul în care şoselele se intersectau, dar m-am trezit raşchetând parchetul: picioarele respective nu aparţineau aceleiaşi nimfe. am revenit pe partea carosabilă, hotărât să găsesc traseul corect. gps-ul dădea însă erori maxime în acea intersecţie aglomerată de şolduri, umeri şi torsuri identice, unde se suprapuneau foarte multe benzi curbe, acoperind pasajele şi căile de acces, başca furtuna de fire blonde ce se stârnise din senin. am redus viteza până la limita evitării oricărui pericol, mai ales că un antebraţ apărut pe turnantă îmi presa jugulara, iar două gheare mi se înfipseseră în chică. am reuşit, probabil, o lovitură norocoasă, căci o blondă aflată în proximitate a scâncit scurt, ca o mobilă deplasată pe linoleum, începând să-şi dea ochii peste cap. în timp ce apăsam toate butoanele aflate la îndemână ale flipperului uman, aşteptând zăngănitul monedelor, o a doua duduie îmi şoptea la ureche nişte cuvinte care ar fi putut reduce la tăcere şi galeria unei echipe de fotbal crunt nedreptăţite de arbitraj. (…)

- fetelor, gata cu zbânţuiala! strângeţi jucăriile, luaţi-vă surioara la subraţ şi fuga la mămica!, le-am spus celor două blonde încă funcţionale, care mergeau prin cameră ca nişte somnambule.
câteva bice pe poponeţele goale şi nişte şuturi în aceleaşi zone au accelerat îmbrăcarea şi evacuarea. după ce am închis uşa, m-am privit în oglinda de pe hol. aveam figura unui pisoi tocmai scos din maşina de spălat, unde fusese introdus împreună cu rufăria de corp a unui masochist.'

adrian georgescu, câteva sfârşituri de lume (fragment)
(cartea va apărea în colecţia “râsul lumii” de la editura humanitas, sâmbătă, 28 mai, la bookfest .)


* telenovelă foileton
cu ochii-n 3,14 zdă (I) / o. nimigean
cu ochii-n 3,14zdă (II) / dragă miruna
cu ochii-n 3,14zdă (III) / la vida de los peces
cu ochii-n 3,14zdă (IV) / léolo
cu ochii-n 3,14zdă (V) / naked books
cu ochii-n 3,14zdă (VI) / vorbuliţe & jargoane
cu ochii-n 3,14zdă (VII) / bad sex award
cu ochii (si urechile)-n 3,14zdă (VIII) / movies
cu ochii (si urechile)-n 3,14zdă (IX) / expresii cu p
cu ochii-n 3,14zdă (X) / florilegiu onomastic
cu ochii-n 3,14zdă (XI) / by cinesseur
cu ochii-n 3,14-zdă (XII) / paz de la huerta (boardwalk empire)
cu ochii-n 3,14zdă (XIII) / niște râioși
cu ochii-n 3,14zdă (XIV) / în 3,14zda româniei contemporane
cu ochii-n 3,14zdă (XV) / romantic porno. by florin piersic jr
cu ochii-n 3,14zdă (XVI) / liz
cu ochii-n 3,14zdă (XVII) / pofticiosul viorel (românia pitorească)
cu ochii-n 3,14zdă (XVIII) / pidosnicul kostas venetis

2 comentarii:

Träume von Rosen spunea...

ne mai tineti mult cu ochii-n π.zda?:P

pantacruel spunea...

e doar pt pofticioșii de cursă lungă, dragă lola :P