luni, 22 noiembrie 2010

(povestite) by tomşa / când scriitorii se iau la palme. şi dăi, şi luptă... (1)

întâmplare cu fănuş neagu şi marin preda

petrecută pe la începuturile carierei lui dinescu. poetul revoluţionar era pe atunci portar la uniunea scriitorilor, unde obţinuse postul la intervenţia lui fănuş neagu. povestaşul brăilean (care era cât un urs polar) - istoriseşte şerban tomşa -, s-a supărat la un moment dat pe bietul marin preda, pe cât de mare ca scriitor, pe atât de mic şi fragil la trup.

tânărul şi nărăvaşul mircea dinescu a sărit în apărarea teleormăneanului, iar fănuș a rupt prietenia cu poetul, reproșându-i vehement lipsa de recunoștință...
de fapt, dinescu nu făcuse altceva decât să se interpună între pumnii agresorului şi preda. din acea zi, fănuş neagu şi mircea dinescu n-au mai fost prieteni.
(va urma)

5 comentarii:

mihaela spunea...

ai fot azi la targ, ce ti-ai luat?

Jovi spunea...

Si s-au mai impacat pana la moartea primului?
Sunt amanunte interesante, despre care nu se discuta niciodata, nici macar la TVR Cultural...

pantacruel spunea...

mihaela,
nu am mai ajuns din pacate si am ramas fara carti. va trebui sa ma multumesc acum cu cele aproape 100 de filme salvate pe hard si care abia asteapta sa le acord putina atentie :)

jovi,
urmeaza amanunte si mai picante. putintica rabdare... :P

Miju spunea...

apropo de cele 100 de filme, ti-am furat eu aseara unul si acu-s invidios pe samuel l jackson si nu mai stiu de ce. cred ca is incurcat ca, in dorinta de a avea femei asa cum le are el, vreau de fapt sa fiu un negru rasat...
[in situatia actuala ma tem ca nu le-as face fata, daca le-as avea]

pantacruel spunea...

tocmai pe ala te-ai gasit sa-l furi? pofticiosule! :))