miercuri, 15 decembrie 2010

(povestite) by tomşa / şi dăi, şi luptă... (IV) - păstorel, istrati, nichita

păstorel teodoreanu, pistolarul
'păstorel teodoreanu, înarmat cu un pistol pe care îl agita nervos, a intrat într-o dimineaţă în redacţia unei publicaţii. pentru că-şi permisese să facă aluzii răutăcioase legate de pasiunea epigramistului de a trage la măsea, păstorel i-a aplicat câteva palme scriitorului ion călugăru. literatul a chemat poliţia, dar pistolarul a fugit ca din puşcă. până seara, fugarul a reuşit să scrie chiar şi o mini-epigramă pe această temă: „călugărul din vechiul schit / a fost măgar şi l-am plesnit'"

istrati (activul), bătut şi tuns chilug
'roman istrati era un mare talent şi fusese comparat cu marele labiş. din păcate, avea un defect major - umbla beat mort şi ziua şi noaptea, obişnuind să se culce încălţat. într-o dimineaţă, s-a întors la căminul studenţesc tuns la zero. pentru că mai dormea şi prin cişmigiu, faptul că se întorsese la ora aceea nu era o noutate, dar noua frizură atrăsese atenţia celorlalţi. în cele din urmă, roman a povestit că adormise pe o bancă în parc, într-o vreme în care homosexualii, deveniţi activi în zonă, erau ridicaţi de miliţie. găsindu-l pe bancă dormind, organul de ordine l-a întrebat dacă e activ sau pasiv. cum istrati nu ştia despre ce era vorba, s-a gândit că el, marele poet, nu putea sa fie pasiv şi a răspuns:
- sunt activ, bineînţeles!
auzind o asemenea grozăvie, miliţienii l-au dus la secţie, l-au bătut şi l-au lăsat fără pic de păr pe cap.'

nichita şi poetesele turmentate
'poeta florica mitroi, care provenea dintr-o familie bogată, obişnuia să spună despre nichita că este un impotent care a stricat limba română. poetesa cu pricina a apărut într-o seară sub balconul lui nichita stănescu, împreună cu o altă scriitoare fără importanţă. femeile se îmbătaseră şi îl bătuseră pe bărbatul anonimei. se spune că nichita a ieşit pe balcon şi le-a făcut semn să urce, pentru a nu-i deranja pe vecini. ajunse în faţa uşii bardului, doamnele au fost întâmpinate de nichita cu pantalonii în vine. cele două muze turmentate au luat-o la goană pe scări chirăind şi ţipând ca din gură de şarpe.

tot cu nichita...
prin 1979, viorel padina, poet de frunte al generaţiei ‘80 (scrisese, printre altele „poemul de oţel"), a publicat un interviu cu maestrul. răspunsurile lui nichita erau geniale. ulterior s-a aflat că atât întrebările, cât şi răspunsurile aparţineau lui padina, poetul necuvintelor nebinevoind să-i acorde acestuia interviul. deşi erau prieteni buni, nichita umbla turbat, atunci, să-l omoare cu bătaia pe padina.'
(va urma)

3 comentarii:

Anonim spunea...

With havin so much written content do you ever run into any issues of
plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely
unique content I've either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help protect against content from being ripped off? I'd certainly appreciate
it.

Stop by my web page: bancuri cu morala

Anonim spunea...

Appreciating the dedication you put into your blog and detailed information you provide.
It's good to come across a blog every once in a while that isn't
the same out of date rehashed material. Fantastic read!

I've saved your site and I'm including your RSS feeds to my Google
account.

Feel free to surf to my site - Juegos Online Gratis

Anonim spunea...

After looking into a handful of the blog articles on your site, I seriously appreciate your
technique of writing a blog. I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.
Please visit my website as well and let me know how you feel.


Check out my webpage: jocuri cu masini