duminică, 26 decembrie 2010

sarmanul yorick din berceni (1) / + motanul miggu

in ultima suta de ani, danemarca a avut parte de opt crăciunuri albe. penultimul s-a intamplat iarna trecuta. la inceputul lui decembrie, bookmakerii ofereau o cota de 4/10 celor care se incumetau sa parieze cateva coroane pentru o manta de zapada, in saptamana Nasterii Domnului (juleugen), peste regatul lui hamlet.

altfel,
pentru sarmanul yorick, diminetile metalice din løgstør (un orasel minuscul cu vreo 4000 de locuitori, casute vechi de la 1900, biblioteca, cinematograf 3d, yahturi, cornuri calde, cafele prelungi si fiord la capatul strazii), par de culoarea lavandei.
mai incolo, amiezile tacute il imbie la plimbari lenese pe faleza inghetatata, unde din cand in cand mai intra in cadru cate un caine negru ca taciunele (exista si un motan la fel de intunecat si grasun pe nume miggu / foto), iar nopţile lânoase, cu textura mohairului, îl. de-a dreptul îl.
mai incoace, bercenarul pofticios (de sarmale) isi mai toarna un paharel de akvavit (tarie locala) si alege sa vada `män som hatar kvinnor´/ the girl with the dragon tattoo.

(foto: pantacruel)

8 comentarii:

Anonim spunea...

vreau acolo unde e poza cu vaporul si un caine ;)

pantacruel spunea...

ja, ja! :)

mofturi de ochelarist spunea...

In poza a doua e fetita cu chibrituri ? Sarbatori fericite !

pantacruel spunea...

mofturi,
nu chiar, e fetita de nevasta-mea cu bricheta :)
sarbatori fercite!

Miju spunea...

din cauza unui internet lenes si a unui calculator mai jucaus, cu ferestre tresaltande, am citit din prima 'sarmalul yorick' si mi-a placut, asa, ca atmosfera de craciun

sa-ti traiasca fetita cu bricheta, care face poze frumoase si tu bine, langa ea ;)
sarbatori fericite!

pantacruel spunea...

miju,
da fapt asta e nick name-ul lui de craciun, sarmalul :)

Anonim spunea...

foarte frumoasa atmosfera din poze..

pantacruel spunea...

octavian,
multumesc frumos :)