miercuri, 29 decembrie 2010

un pic de dante + bruce willis / fotoreportaj la faţa locului

pe scurt, apartamentul vecin (perete-n perete cu al nostru) a fost cuprins de flacari. brusc. eu citeam, sotia si nepotelul se uitau la 'wall e', cumnata era la serviciu. liniştiţi. ulterior, pompierii s-au chinuit mai bine de o ora sa stinga incendiul. seara ne-am vazut pe la principalul buletin de stiri al televiziunii daneze.

povestea e lunguiata si aproape la fel de palpitanta ca si cronicheta despre 'biutiful'-ul lui iñárritu pe care o promisesem, ieri, in acest spatiu.
autoarea incidentului atentat, o baba foarte surda de vreo 80 de ani (spre 90) si cam ticnita, a avut o pofta pe la pranz. pesemne un carnat prajit in ulei. in consecinta, octogenara a luat foc si ne-am trezit cu ea la usa, speriata moarta, cu parul arzandu-i in flacari ca un boschet, strigand in limba ei straveche hjelp, hjelp, huset brænder! adica, mai pe romaneste, sariti oameni buni, c-am dat de dracu!

intre timp, limbile de foc se alungeau si geamurile explodau mai duios ca-n inception. din fericire, mi-am amintit de batranul si talentatul bruce willis. pana sa apuc sa incalt al doilea pantof, am luat nepotu la o subtioara, nevasta la cealalta si, in pas de tango, i-am indepartat de pericol. fireste, pe motanu miggu il uitasem sub bradul de craciun. in cele din urma, baba a ramas fara acoperis (a ajuns la spital), vecinul de dedesubt mai are jumatate de dormitor (a ajuns la telejurnal), iar apartamentul cumnatei mele a ramas intact ca prin minune (am ajuns la pizzerie sa luam pranzul-cina).

pana una-alta, cum spuneam, ma duc sa-mi mai inec emotiile in niscaiva carlsberguri speciale, elephant. oricum, cand ti se intampla tie si nu unor personaje de pe ecran, senzatia e destul de stranie, de film in film, de infernul lui dante.

(foto: pantacruel)

14 comentarii:

Adina Chițu spunea...

am asistat si eu odata la un incendiu (nici prea apocaliptic, dar nu tocmai modest) si sa stii ca ai dreptate...e mai mult ca un spectacol, un film in rama, e o treaba atat de augmentata, pe drept augmentata pentru ca niciodata nu stii cat se va extinde parjololu' ps: tata a fost un fel de bruce willis in ecuatia asta focoasa...ma uitam la el ca la nu stiu ce, memorabil foc:D

pantacruel spunea...

adina,
ma bucur ca n-am fost, in cazul de faţă, un fel de javier bardem, desi n-a lipsit mult sa.
dar vorba batranului bill, totu-i bine cand se termina cu bine :)

Adina Chițu spunea...

sau vorba lu nenea lynch: sa stai in fata unui foc e mirobolant.e magic :)

als spunea...

eh, la lynch focu ala (vezi 'lost highway') se stinge & se reaprinde & iar se stinge c/o the magic of cinema, dar in realitate... realitatea 'e complicata si are multe aspecte', cum zice un clasic de-al nostru
uf, ce sa zic, bine k 'focul v-a ocolit', cum se zice pe la stiri! n-ai avut vreo revelatie de la 'burning bush'-u din capu babei? :P

Träume von Rosen spunea...

vreau si io un poNpier danez cacado:)

pantacruel spunea...

leo,
ba da. fix o revelatie! :P

lola,
iti aduc. :)

Anonim spunea...

ieri-alaltaieri te vedeam in fotografiile unei lumi de poveste...azi,direct in film de.sa fie ultimul foc din anul ce trece.sa ai/aveti un an de/cu poveste/i.anadana

Adina Chițu spunea...

@ als Lost Highway-surcea de pus pe foc pentru geraru' ce va sa vina :D

als spunea...

@panta: acu am vz si eu la stiri: deci baba voastra e(ra) de fapt teroristu pe care-l cautau politistii danezi! i-a explodat 'device'-u sub miinile ei scofilcite :))

Träume von Rosen spunea...

mi-a placut postarea asta, a avut haz:)
vine pompieru'-n seara asta sa stiu cu ce ma-mbrac?

george geacăr spunea...

^^^^^^^^^^^^^^l |^^^^^^^^^^|
( ♥#### Nouvelle année 2011 ####'''♥ |”"”;..,___.
|……_______=====_| l______________l _|__|…, ]|
“(@)’(@)”""""'''''''""*l'(@)l'(@)l """""""""(@)'(@)""""'(@) bisous

pantacruel spunea...

anadana, adina, leo, lola, george, serban, dedes, mister cinesseur & toti ceilalti
l a m u l t i a n i !

Träume von Rosen spunea...

Godt Nytår !
un an cu multe impliniri( profesionale, materiale, spirituale, si erotice:P), multe calatorii, si imi doresc sa posteze sotia si motanul in locul dvs. macar o data! pt ambient:)

pantacruel spunea...

lola,
tak! :P